ВУЧИЋ СЕ СУСРЕО СА ЗЕЛЕНСКИМ Објавио фотографију на Инстаграму и најавио разговор у четири ока

Председник Србије Александар Вучић налази се у Атини, где је данас имао састанак са Урсулом фон дер Лајен, а вечерас је на инстаграм профилу buducnostsrbijeav објавио фотографију са Зеленским.
1
Фото: Инстаграм Будућност Србије

"Сусрет пред почетак разговора у Атини", написао је председник.

- Желим да обавестим грађане да ћу сутра ујутру, на захтев украјинског председника имати билатерални састанак са њим. Разговараћемо у четири ока и о свему ономе што се у последње време догађало и око Косова, о признавању, непризнавању територијалног интегритета и једних и других и свих других питања. Верујем да ћемо имати отворен и добар разговор.

Раније је Вучић рекао да ће поновити став Србије, додаје да Србија поштује територијални интегритет Украјине, па се нада да ће и они поштовати територијални интегритет Србије.

- Ако је питање да ли ће главна тема да буде Русија, немам никакве сумње. Нама није проблем да поновимо форумулацију из УН. Постоје и даље ствари са којима Србија не може да се сагласи. Знам да ће то вечерас да буде главна тема. Поновићу шта је став Србије и став Савета за националну безбедност. Све друго, територијални итегритет Украјине поштујемо, надамо се да ће Украјина да поштује и територијални интегритет Србије. Да ли је Русија прекршила Међународно јавно право нападом на Украјину, очигледно је. Кад је реч о увођењу санкција и оптужбама ко је ад хоминем починио ратне злочине - ја у томе да учествујем нећу док не будем видео да је земља у ужасно тешкој ситуацији. А онда ћу народу да кажем, суочени смо са тим и тим. Неко би рекао да сам лично мазохиста, нисам, само се борим да изгурам све за нашу земљу - тврди он.

(Вечерње новости)

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести