Вучић: Име премијера 11.12. или 13. јуна

БЕОГРАД: Премијер Александар Вучић изјавио је данас да се име премијера знати 11, 12. или 13. јуна, да ће инаугурација председника бити после 20. јуна, те да у оптицају за премијерац нису само три имена, како се пише у медијима, већ више.
Vučić na Fakuletu bezbednosti  Foto: Tanjug/video
Фото: Tanjug

Он је додао да ће дужност председника преузети 30. или 31. маја у складу са законом, када формално постаје председник."Инаугурација је свечаност да означимо нову политичку еру. То ће бити иза 20 јуна". 

"Име премијера ћемо знати 11, 12. или 13. јуна", рекао је Вучић и додао да би када буде свечана инаугурација волео као председник да дочека и нове министре.Закључио је, међутим, да "кога год да изабере тај ће бити у делу јавности брутално нападан". 

Држава се не добија на поклон

Премијер и изабрани предсеник Србије Александар Вуцицћ данас је у обраћању студентима на Факултету безбедности рекао да се држава не добија на поклон, а да се лако руши и да то увек морају да имају у виду.Вучић је поручио и да ће Србија и даље јачати своју војску, јер се на тај начин обезбеђује мир и стабилност. 

Он је подсетио, одговарајући на питања студената, на крају свог данашњег излагања, да се држава не добија на поклон, а да се лако руши.Како је рекао, сви имају своје интересе.Нема вечних пријатељстава ни непријатељстава - има само вечних интереса, додао је. 

"Ако се будете трудили да се допаднете свима брзо се нећете више допадати никоме, а ни један циљ за државу и народ нећете остварити", поручио је Вучић.

Плате ће бити значајно веће, да људи живе боље

Грађани Србије имаће знацајно већа примања, а биће повећан и минималац, поновио је данас премијер Александар Вучић, те приметиоп да га због тога већ нападају, јер, наводно је тиме против ММФ-а и других финансијских институција и стручњака. 

"То ће бити урађено у складу са резервама и могућностима које имамо и то тако да ниједно тренутка не угрозимо фискалну стабилност", напоменуо је премијер и додао "То радимо да би људи могли да живе лепше и боље". 

У сваком случају, како је рекао, још преостају разговори с послодавцима о тој теми. 

Кад бих реаговао на све чудне ствари из Хрватске...

Премијер Александар Вучић уздржао се да коментарише што је, како су пренели медији, хрватска председница Колинда Грабар Китаровић са двојицом министара на путу у Француској певала Томпсонове песме, рекавши само да са Хрватском жели нормалне и пристоје односе.

"Ако бих и када бих покушавао да стигнем да одговорим на све чудне ствари које долазе из Хрватске, од Степинца до Томпсона, плашим се да ништа не бих могао да урадим за земљу", рекао је Вучић новинарима после предавања које је одржао студентима Факултета за безбедност у Београду.

Како је рекао, узџава се од коментара, али је додао да жели да Србија има нормалне и пристојне односе са Хрватском.

Гашић ће бити нови шеф БИA

Премиjер и изабрани председник Aлександар Вучић потврдно jе данас одговорио на питање да ли ће Братислав Гашић бити на челу БИA истичући да има много квалитета и да не треба сумњати у његову лоjалност држави Србиjи.

Вучић jе, одговараjући на питања новинара на факултету безбедности, рекао и да jе Гашић био без функциjе годину ипо, да jе платио цену за оно што jе учинио и да га сматра човеком коjи све зна по питању безбедности.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести