Вучић: Избори на време, народ нека каже свој суд

КУРШУМЛИЈА: Председник Србије Александар Вучић поновио рекао је данас да нема одлагања редовних парламентарних избора, и да ће бити одржани онако како то налажу Устав и закон.
d
Фото: Председништво Србије

"Да одложимо изборе шест бар шест месеци, па да изађем пред народ и кажем: ''Заводим дикатруру, уместо редовних избора после четири године, сад нећете да имате изборе, зато што се ови нису баш спремили онолико колико треба, па још шест месеци ми да владамо противуставно и противзаконито, да би се они тих шест месеци спремили''", рекао је Вучић на питање новинара како види предлог Владимира Гоатија да изборе треба одложити бар за шест месеци, да би се избегао бојкот.

Додао је да је чуо да опозиција штрајкује да би избори били раније, али не и да штрајкује да би били касније.

"За све сам чуо, само за то нисам. И да се за то залажем ја, да бих остао дуже на власти, можда бих то разумео, али да се за то залажу они који хоће да нас смене - ја ту врсу лудила нити могу да разумем, нити могу да слушам. Избори ће бити кад то каже Устав Србије и закон, а наш народ је увео демократију и сваке четири године су избори, а за председника сваких пет година", рекао је Вучић.

Додао је да избори могу да буду раније, ванредни.

"Али, касније - да неко влада без воље народа, док сам на власти у Србији то се неће догодити. Кад они владају могу да кажу - никад више нема избора, свашта може", рекао је Вучић и додао да опозицији није стало до демократије ни основних демократских принципа.

Изгледа све може да се погази само ако су њихови интереси у питању, приметио је он.

"Не може. Избори на време, народ нека каже свој суд. Они ако хоће да изађу на изборе - хоће, ако неће - немој да излазите на изборе, нико се нарочито не секира, ни због једног, ни због другог. Дај да радимо, људе овде много више интересује фабрика него било какве њихове налепнице и народ им то каже", закључио је Вучић који борави у Куршумлији у склопу кампање "Будућност Србије".

Апеловао на таксисте да не иду у радикализацију

Вучић је замолио таксисте, који су најавилу радикализацију протеста од понедељка, да то не чине, јер то, како је рекао, ничему не води.

"Молим таксисте да не проводе никаву радикалзиацију. Спремни смо да разговарамо, да видимо да пронађемо решење, али их молим да не раде то, јер то ничему не води", рекао је Вучић новинарима у Куршумлији.

То, каже, говори не са са позиције некога позиције да може да одређује нешто, већ је то његова молба.

"Зна се шта је оно што држава може и сме, а шта не сме да допусти", нагласио је председник.

Један од представника таксиста Александар Бијелић најавио је јуче да ће њихови чланови од понедељка радикализовати протесте, који ће следеће недеље трајати од 14 до 17 сати и обухватиће и Газелу и Славију, уз тврдњу да су за то добили дозволе.

МУП је на то узвратило упозорењем да никоме неће дозволити да блокира ауто-пут.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести