Вучић: Посао, путеви, плате, бољи стандард - то људи траже

КОЦЕЉЕВА: Људи ми се највише жале на то што немају посао, али и на недовољно путева, саобраћајница, а највише питају за више плате и пензије, и када ће им стандард бити бољи, рекао је председник Србије Александар Вучић коју у склопу камапње "Будућност Србије" обилази Србију како би "на терену" видео шта људе тишти и шта још треба урадити.
t
Фото: Tanjug

На питање новинара шта га пита и на шта му се жали "обичан" свет, каже:

"Од Врања до Панчева, и Мачванског округа, људи се, иако мање него пре, жале пре свега на недостатак посла. То је и даље кључни проблем. У селима то је недостатак путева, соабраћајница. У Лозници, Шапцу, сви чекају путеве, јер то доводи инвеститоре".

Ту су и субвенције, све оно што људима значи живот, животни стандард, више плате и пензије, додаје Вучић.

Како је приметио, они избегавају теме које им, као и њему уносе немир а то је неодговорно понашање Приштине.

"Надам се да ћемо то успети да превазиђемо", рекао је он.

Вучић је истакао да је у општинама Мачванског округа које је данас посетио наишао на невероватан дочек, те да је у свим местима, кроз разговор са грађанима, видео шта је урађено, а шта је још остало да се уради. 

Он је као позитиван пример навео приватну "Џемару", коју воде млада девојка Ивана Поповић и њена мајка, Бранислава Нићић. 

"Уз изградњу инфраструктурних објеката, оних највећих попут аутопута Рума - Шабац, брзе саобраћајнице Шабац - Лозница и довођене инвеститора, изградњу и реновирање јавних објеката у свим општинама, остаје нам да даље подстичемо предузетништво. И, наћи ћемо начина да тај посао подстакнемо", рекао је Вучић.

Додао је да је у разговору са грађанима сазнао да недостаје квалификована радна снага.

"Али, видим и момке од 17-18 година. Раде, уче се послу. И то је део дуалног образовања и те ствари ћемо морарти да ''гурамо'' још брже, снажније и убедљвиије, како бисмо постигли добре резултате", рекао је Вучић.

На крају посете Коцељеви, председник је од једне мештанке, добио фотографије свих његових ранијих обилазака тог места.

Ко удари на Србе видеће колико је српски орах тврд

ЛОЗНИЦА: Председник Србије Александар Вучић истакао је данас у Лозници да ће сви они, који мисле да Србију могу лако да победе, понизе, да њен народ протерују са њихових вековних огњишта, видети колико је српски орах тврд и како је то чудновата воћка.

Вучић је, у обраћању грађанима испред Опште болнице, рекао да не страхује да ће Србија остварити убрзани напредак и просперитет, ако сачува мир. 
За нас је једина мука што би неки желели да нас увуку у сукобе, да нас врате уназад. Даћемо све од себе да сачувамо мир. Никада никоме нећемо дозволити да протерује, унижава, напада српски народ на КиМ или било где друго где наш народ живи, поручио је он. 

Председник је казао да не воли да се много јуначи, већ да на миран и одговоран начин говори о снази Србије.  
Наша снага је да чувамо мир и у економји напредујемо, нагласио је он. 


Колико кошта моја кампања, а колико је коштао Тадић 

Буџет бившег председника Србије Бориса Тадића био је 2011. године 2,5 милиона евра, а мој, односно целог Председништва Србије је 1,6 милиона евра, готово упола мање, рекао је вечерас у Шапцу председник Александар Вучић. 

Он је у обраћању у том граду у коме је на власти опозиција почео с тим податком, опдговарајући на примедбе и питања опозиције колико кошта његова актуелна кампања обиласка округа Србије.

Он је рекао да његов обавеза и јесте да буде скроман и да ради у интересу грађана, али, приметио је, Тадића нису питали колико троши.

"И немам 500 милиона евра, нити живим за 500 милиона евра, већ да у историји остане записано да смо земљу подигли на ноге, да Србија ради и да се гради и да смо очували понос, мир и стабилност", рекао је Вучић, поздрављен скандирањем великог броја грађана који су испунили централни шабачки трг.

Вучић је запитао и да ли је он тај који је девастирао шабачку привреду или његови претходници.

"Ко је угасио Зорку, Шапчанку, Јелу, Наму, апотекарску установу...? Ко је у овом граду лагао да долази италијанска челичана? Ми или неко други?", запитао је Вучић.


Подсетио је да је пре неколико година, када је посетио Лозницу, изгледало да има мало наде у будућност, а да је кључно питање било хоће ли бити радних места у том граду и Подрињу. 
Указао је да је од Лознице, па све до Бајине Баште и Прибоја остало мало људи, мало их ради, јер одлазе трбухом за крухом у Београд и западне земље.
После поплава 2014, према његовим речима, кренуле су тешке и болне реформе, захваљујући којима је реконструисан пут према Осечини и Ваљеви, решено питање Курсалона и приступних путева Бањи Ковиљачи. 
Говорећи још о ономе што је све урађено, посебно је подсетио на долазак два инвеститора у Лозницу компаније Адиент и кинески Бинт, који ће отворити 2.500 нових радних места.

Фото: Tanjug

Та радна места, према његовим речима, значе више новца за лозничку општину, а тиме и за инфраструктурне радове. 
У лозничку болницу, како је пренео, у три одељења - Интерно, Грудно и Псијихартијско - уложено је 500 милиона динара.
Још много тога планирамо, а све то ће допринети убрзаном доласку инвеститора у Лозницу који је по пасолутним бројкама био међу градовима где је била највећа незапосленост, рекао је Вучић. 

Фото: Tanjug

Указао је да се планира изградњу аутопута Шабац-Лозница, за који стручњаци још мере да ли ће бити прави аутопут или пут са додатне две траке. 
То је, према његовим речима, веома битно јер само уз поспешену инфраструктуру је могуће донети инвеститоре.
Држава је, како је објаснио, била у могућности да улаже новац у инфраструктуру и обнављање објеката, зато што је имала здраву државну касу. 
Имамо много више новца у каси захваљујући вама, јер сте веровали да само радом, одговорношћу и озбиљношћу можемо да променимо ствари. Људи више не верују у глупа објашњења и обећања", подвукао је Вучић.

Фото: Tanjug

Инвеститори, како је додао, могу се довести само ако постоји добра и прецизна политика. 
Указао је да пут од Лознице до Руме и Новог Сада није јефтин, да ће коштати стотине милиона евра, близу милијарду када се све сабере, те да ништа тако не би могло да се реализује да није постојала подршка реформи. 
Најавио је да ће се у Лозници, као и даљих осам градова у Србији, изградити најмодернији стадион.
Пошто је та најава наишла на велики аплауз окупљених председник је констатовао да је џаба што прича о болницама, повећању плата и пензија, када људи највише воле стадионе. 

Ми ћемо изградити стадион, а ви гледајте да ли ћете имати прволигаша. То зависи од вас, рекао је Вучић. 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести