Вучић: Легијом плаше народ, ја о њему не причам

ШАБАЦ: Председник Александар Вучић изјавио је да се данас толико говори о Ратку Младићу или Милораду Улемеку Легији и наводном пуштању Легије на слободу, зато што поједини тајкуни и политичари који држе и део медија, немају шта да понуде грађанима, па зато инсистирају на томе да се у Србији данас живи као у 90-им годинама.
2
Фото: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIĆ

На питање новинара Њузмакс Адрије у Шапцу, зашто се 2021.године прича о рехабилитацији Ратка Младића и Легије, Вучић је одговорио:

“О свему том причате ви, ја не причам никада. Никад у животу нисам поменуо Легију, осим кад ме питате нешто. Младића помињу други, они говоре о њему. Причамо, јер ме ви питате”, рекао је он.

Додао је да он говори о фабрикама, војсци, енергетици, а да имена Младића или Легије изговара када га новинари питају.

“Причамо, јер тајкуни и политичари који држе део медија И желе да дођу на власт по сваку цену, немају шта да понуде људима у Србији, осим да кажу да ми сви живимо у 90-им годинама", рекао је он и прокоментарисао како се тако понашају и тако живе, они који мисле да могу да пресликају неко време , па да се препоруче да ће они доћи на власт.

Навео је да се он поноси економским напретком Србије, који су, каже, констатовали и представници Америке, Русије, Кине, ММФ-а, Светске банке.

“Обилазимо, градимо путеве… Недалеко одавде радници раде на мосту преко Саве, више од 50 одсто су завршили. То су теме које мене занимају”, рекао је Вучић.

Подсетио је да ће грађани ускоро моћи да се возе од Београда до Новог Сада за 35 минута, најављујући да кроз пар дана почињу радову на прузи Нови Сад - Суботица.

“То су важне ствари које радимо, а за неке дуге, који нису имали резултате, ниједну болницу нису отворили, остаје да кажу како смо ми из 90-их, убице, не знам шта све… А, они су неки фини који ће да спасу Србију од зликоваца… Нису људи ни глупи, ни наивни, ни лакомислени”, рекао је Вучић.

Додао је и да наводе да ће неко Легију да пусти на слободу, слуша од 2021. године, како каже, “буквлано на свака три месеца”.

“Кад нису знали шта да раде, кажу - ено га Легија на слободи… Чему то служи? Не разумем, али ваљда хоћете да уплашите народ, да су они на власти ненормални, а ви чувари… чега? Бог ће га знати”, закључио је Вучић.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести