Вучић: Министарство за изборе...? Изгледа, био пун месец..

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић није желео пред амбасадорком Кине да одговара на питања о опозицији у Србији, а на питање о иницијативи дела опозиције да се формира Министарство за изборе, иронично приметио да мора да је претходних дана био "пун Месец".
aleksandar vucic, Tanjug/Tara Radovanović
Фото: Танјуг/Тара Радовановић

Нећу о политичким противницима, али претходна три дана је изгледа био пун месец. Како рекосте, Министарство за изборе...?, рекао је Вучић упитан да каже шта мисли о иницијативи коју су покренули ПСС, ССП и ДС.

Имате ли још неко питање, узвратио је Вучић.

Поводом коментара политичких противника да на Златибору током отварања гондоле није имао капу, каже да томе прибегавају када немају шта друго да му кажу или замере.

Ружан сам, капу не носим, али је важније, како каже, да смо направили болнице, обезбедили вакцине, изградили Храм, повећали плате и сигурност људи.

То су кључна питања. А, нећу носити капу, да се не секирају, поручио је Вучић.

Имамо слику о могућим учесницима у убиству Ивановића

Држава Србија ће се борити на сваки начин да пронађе оне који су починили убиство Оливера Ивановића, рекао је Вучић и истакао да наше службе већ неколико месеци имају комплетну слику о онима који би имали мотив и који би могли да буду умешани у тако тежак и језив злочин.

Они раде свој посао, имајући у виду немогуће услове, јер немамо ефективну контролу на терену од 1999 , а посебно од 2010. и 2011. године, рекао је Вучић на новинарско питање да ни после три године од убиства Ивановића случај није решен.

Вучић је напоменуо да српске службе имају комплетну слику о злочину и о лицима која би могла да буду умешана и да су наше безбедносне агенције завршиле све што су могле.

Недостаје чињеница да нисмо могли да будемо присутни на увиђају и немамо директне доказе. За то је потребно да добијемо или неке материјале са увиђаја или директно признање неког од учесника, објаснио је Вучић.

Он је истакао да ће се Србија борити до краја да пронађе оне који су такав злочин урадили, а како је додао, не жели да говори о цистернама, секундама и ко је на чему зарађивао.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести