ВУЧИЋ: Молио сам јутрос Србе са севера КиМ да истрају у борби - на миран начин

КИШИЊЕВ: Председник Србије Александар Вучић изјавио је Танјугу да је јутрос разговарао са Србима са севера КиМ и молио их да истрају у борби за право и правду, као и да то чине, пре свега у односу према Кфору на миран начин.
vucic
Фото: Дневник/ Филип Бакић

"Као што су чинили и јуче и прекјуче, за нас је важно да се наставе покушаји да неки људи разумеју да 3,4 одсто нису легитимни избори и да не намећу своју вољу на силу и не уводе специјалне полицијске снаге и не малтретирају и не прогоне спрски народ", навео је Вучић.

Рекао је да ће данас имати састанке и са Шолцом и Макроном, као и многим другим премијерима и председницима.

"Покушаћемо да дамо све од себе да се ствари врате и нормалу и деескалирају, а да ли ће се то догодити - за танго је потребно двоје и не зависи само до нас", истакао је Вучић.

Вучић са Милатовићем о будућности региона и дешавањима на КиМ

Председник Србије Александар Вучић састао се данас у Кишињеву са председником Црне Горе Јаковом Милатовићем, са којим је разговарао о будућности региона, актуелним дешавањима на Косову и Метохији и о перспективама за јачање сарадње између две земље.

"Добар сусрет са председником Јаковом Милатовићем, током којег смо разменили мишљења о будућности региона, актуелним дешавањима на Косову и Метохији, али и о перспективама за јачање сарадње између наше две земље", написао је Вучић на Инстаграму будуцностсрбијеав.

Вучић се са Милатовићем састао током Самита Европске политичке заједнице.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести