Вучић на изградњи пута код Лајковца: Може ли мало брже?

ЛАЈКОВАЦ: Изградња пута Иверак - Лајковац који ће Ваљево повезати са аутопутем "Милош Велики", важна је за цео Колубарски округ, истакао је председник Александар Вучић током обиласка почетка радова и интересовао се зашто је рок за завршетак радова 36 месеци, а не краће.
1
Фото: TANJUG/ RADE PRELIĆ

Домаћини, кинески партнери из компаније "Чајна Шандонг", упознали су председника Србије са пројектом и истакли да је реч о компанији која је већ 13 година за редом на листи 500 најбољих кинеских компанија.

Након што је чуо тај податак, Вучић је рекао да га зато чуди зашто је рок за завршетак радова 36 месеци и запитао их да ли то може мало брже.

Предсеник је био упоран у намери да од кинеских партнера добије информацију да ће пут бити завршен до краја 2022. године, што су му они, на крају и обећали.

Вучић је приметио да је та компанија одлично радила денице "Милоша Великог" од Обреновца до Уба и од Лајковца до Љига, док су се српске фирме "мучиле" са 12,5 км од Уба до Лајковца.

Председник је казао да је било проблема на деоници од Лајковца до Љига, али да је кинеска компанија после то великом брзином довршила.

"Како сте ту озбиљно присутупили, тако треба сад од почетка овде да радите", поручио је Вучић.

Фото: TANJUG/ RADE PRELIĆ

Председник је српским и кинеским радницима, који раде на изградњи пута, а поздравио их је на кинеском језику, пожелео да раде добро и вредно и да посао заврше на време.

"Желим вам (кинеским радницима) да се осећате као у својој кући. Нашим радницима желим да добро и вредно радите и да имате веће плате. И да се посао заврши на време", рекао је Вучић.

Када буде изграђена брза саобраћајница која ће повезати Ваљево са аутопутем “Милош Велики”, од Ваљева до Београда и уз најспорију вожњу, биће потребно само око сат времена, или мање, поручио је Вучић.

“То значи да ће инвеститори желети да дођу у Ваљево, да ћемо више људи моћи да запослимо”, рекао је Вучић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести