Вучић на ТВ Хепи: Ово није “Вучићева бајка”, већ БАЈКА ХРАБРИХ ЉУДИ који су учествовали у ИЗГРАДЊИ БОЉЕ СРБИЈЕ

БЕОГРАД: Председник Републике Србије Александар Вучић гостује вечерас у емисији "Ћирилица" на телевизији "Хепи".
vucic youtube
Фото: Youtube Printscreen

У интервјуу с водитељем Миломиром Марићем разговара о свим темама, важним и актуелним за Србију.

Председник Србије се на самом почетку гостовања прво захвалио на прилици да каже нешто, првенствено о Експу 2027.

- Сам тај Ајфелов торањ нису желели, огромну челичну конструкцију насред Париза, као ни Лувр. Онда је тај Ајфелов торањ постао централно место у целом Паризу. Тако да, људи који гурају земљу напред, који имају страст и жељу да направе нешто више, увек су изложени тој врсти полуге, ниподаштавања, подцењивања, унижавања, казао је.


Улагаћемо свуда, у све делове земље

Најављујући предстојеће пројекте, председним Србије Александар Вучић је издвојио отварање Прокоп станице 20. октобра, изградњу пристане на Дунаву, плажа… Да Дунав, како је навео, буде наше море. Према његовим речима, Београд ће се проширити око аеродрома, а на аеродрому ћете имати воз који ће путнике брзо довести до центра града.

Београђани ће, навео је, моћи да иду до националног стадиона, и у Сурчин, и у Обреновац.

Биће готова и Басова и Железничка станица, имамо пројекте за целу Србију, школе, домове здравља, вртиће, улагаћемо свуда, у све делове земље, нешто ће бити брзо готово, нешто треба да се још ради, најавио је Вучић.


Како је додао, Београд на води, Нови Сад брза пруга, и за једну и за другу ствар су били предмет бруталних напада.

Данас је то град у граду. Причали су да ће бити поплављено. Никада им није пало на памет да кажу "извините за све неистине и лажи". Посебно сам поносан што се јављају људи са идејама. А шта ћете да урадите у Ужицу, Нишу, Краљеву, фасаде, да још мало дотерамо и уредимо, да доведемо још више туриста. И сада ми радимо на томе да пробамо да направимо машинерију која ће да одговори свим тим изазовима, поручио је Вучић.

- Краљ Милан када је уводио железницу имали смо протесте и говорили су да ће гвоздени коњи рушити шљивике - рекао је председник.

Према његовим речима, ово није Вучићева бајка, већ бајка храбрих људи који су учествовали у изградњи боље Србије.

- Све оно што смо говорили ми ћемо да направимо и да урадимо. Сви су се они борили за овај специјализовани Експо. Погледајте Дубаи, толико су тога направили, узели све најбоље из целог света, то је један од најмореднијих градова, усред пустиње. Кад са једне стране имате енергију изградње, а са друге рушилачку енергију. Рузвелт је говорио да слава припада онима који се боре у рингу. Наше је да се боримо са бројним проблемима, са бројним нашим навикама, да нисмо научили да треба да тешко радимо. Код нас је нажалост постало у последње време нека врста идеала "да радим што мање, а да зарађујем што више". Зато сам позив упутио свима, дођите сви заједно да радимо, рекао је Вучић.

Председник Србије је претходно гостовање у Ћирилици најавио на званичном Инстаграм налогу Будућност Србије.

Kurir.rs

 

 У октобру идем у Кину, ускоро у Мађарску, долазе европски и светски лидери

Председник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да га очекује велика посета "Појас и пут" и одлазак у Кину у октобру, а да још у августу иде два дана у Мађарску где ће доћи многи европски и светски лидери, а потом има још један веома важан позив о којем за сада не може да говори.

Имаћу велику посету "Појас и пут" Кини у октобру, шта ће то тамо бити велико је питање, јер се очекује и вероватно долазак (председника Русије Владимира) Путина. Добио сам важан позив на отварање Атлетског шампионата у Мађарској, идем два дана. Доћи ће многи европски и светски лидери, после тога добио сам још један важан позив о коме не могу да говорим, за дан после, очекује се и долазак свих лидера југоисточне Европе и још неких важних европских и светских лидера, рекао је Вучић.

Председник је нагласио да очекује велике и важне разговоре до краја године са веома важним партнерима.

Вучић је то рекао упитан да прокоментарише изјаве некадашњег професора ФПН Чедомира Чупића који је за њега рекао да сада иде у Приједор, јер га ниједан светски званичник не зове.

Додао је да не жели да вређа Чупића јер је то просто бесмислено.

Лоше је када неко жели лоше својој земљи. Обратио сам пажњу да је рекао како сам отишао у Приједор. Па ја сваке године 4. августа одем у неко место. Приједор је био једно од првих места где су избеглице могле да стану, одморе и окрепе се. Ја се поносим Приједором, својим српским родом, као што се многи други поносе својим именом и презименом. И за мене је Приједор дивно место, као и Београд, Лесковац, Ниш, Нови Сад. Лепши су и од Берлина и Париза, рекао је Вучић.

Нагласио је да је у Паризу и Берлину био више пута него сви други председници па чак и премијери заједно.

С Марконом могу да причам када год хоћу, али ја то не злоупотребљавам. Дописујемо се обично око поноћи, рекао је председник.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести