Вучић: Нема оправдања за НАТО агресију

НОВИ САД: Председник Србије Александар Вучић рекао је вечерас да нема оправдања за НАТО агресију и да су они кривци за напад 1999. године, али да би да је он био на месту Слободана Милошевића другачије поступио.
nato bombardovanje, Arhiva Dnevnika
Фото: Архива Дневника

После неколико дана бих то прекинуо, макар својом оставком или било чиме. Предуго је 78 дана мрцварења земље која није имала шансу да се одбрани и чекања да нам неко други помогне, а знали смо да нам нико други неће помоћи, истакао је Вучић у интервјуу за РТВ.

Он је подсетио да су Руси гласали и за санкције против Србије, требало је да знамо и да ће се повући с КиМ и да је Русија тада с Јељцином била слаба.

Вучић је указао да онај ко води земљу мора да брине како да сачува народ.

Наводи и да се не би сагласио да је Милошевић крив, јер је крив онај ко је земљу напао, крив је НАТО, али сматра да је Милошевић морао другачије да процени ствари и да одлуке донесе брже и да смањи штету да би спасао део економске и путне инфраструктуре и да би спасао животе.

Али лако је бити генерал после битке, приметио је Вучић и додао да свакога дана размишља о најтежим сценаријима.

Зато, када гледам сукоб на истоку Европе, питам се зашто неки људи не размисле добро о последицама, додао је.

Вучић је рекао и да су отклоњене неке последице НАТО бомбардовања, али да се не могу вратити Бојана Тошовић, Милица Ракић, Сања Миленковић и још 79 деце.

Треба увек опростити и бити за сарадњу, НАТО је важан због КиМ, али мора да постоји сећање и поштовање према жртвама, истакао је Вучић и додао да је задовољан што већ седам, осам година са Републиком Српском обележавамо страдање нашег народа.

EUR/RSD 117.1154
Најновије вести