Вучић: Нови трик и покушај преваре Аљбина Куртија

ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ: Председник Србије Александар Вучић оценио је данас да је најава о делимичном укидању такси нови трик Аљбина Куртија и да је изасланик САД Ричард Гренел потпуно у праву када каже да САД не подржавају "полумере" косовског премијера.
vucic
Фото: Tanjug

"Дан уочи моје посете САД смислио је да укида таксе, да ја не бих имао тему тамо. Смислио је да ће се таксе укинути дан пре мог боравка у Берлину, седам дана пре његовог и два дана пре великог самита у Бечу", прокоментарисао је Вучић, како каже, покушај Куртијеве преваре.

Смислио је Курти, додаје Вучић, да укине таксе на сировине, зато што пшеницу добија јефтиније од Северне Македоније, јер то траже албански бизнисмени како би могли да праве јефтиније тесто.

"Али српске финалне производе, чоколаде, кекс и прашак, то га не интересује, где би Срби направили профит. Је л си то сам смислио или ти је неко помогао?", рекао је Вучић и поручио Куртију да те трикове продаје неком другом.

Додао је да ће Србија да сачека и види шта ће даље бити.

"Када буду укинули таксе разговараћемо, а до тада стрпљивост и трпељивост", рекао је Вучић.

Он је након обиласка реновиране школе "Момчило Настасијевић" у Горњем Милановцу, одговарајући на питање да ли је за Србију добро што су САД толико заинтересоване за решавање косовског питања, док ЕУ подржава одлуку о делимичном укидању такси, указао да нико од српских државних органа није реаговао на Куртија, зато што су, како каже, желели да погледају све што је речено да би могли да оцене на правилан начин.

"Нисмо журили као неки, ни као неки медији који су износили како је неко подвио реп и учинио нешто Србији. То је нетачно”, поручио је он.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести