Вучић: Новинари немају везе с мојим здравственим стањем

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић одбацио је данас шпекулације да су новинарска питања била разлог погоршању његовог здравља.
1
Фото: Танјуг/ Раде Прелић

"Новинари немају везе с мојим здравственим стањем, ја сам хронично болестан, плус актуни проблеми. То је моја ствар и нико нема везе с тим", рекао је Вучић на прес конференцији.

Председник је поновио став да, иначе, не бежи од новинарских питања и да никада није бежао, већ да је, напротив, увек био спреман и биће спреман да одговори на сва питања новинара, јер му пружају прилику да укаже на лажи којима се служе поједини медији или политички противници и да покаже грађанима шта је истина.

"За разлику од свих других политичара у земљи, никада нисам бежао од питања. Та питања ми пружају увек велику прилику да на најбољли могући начин раскринкам неистине појединих медија и лажи политичких противника", рекао је Вучић поводом речи председника НУНС-а Жељко Бодрожић да би било добро да дође да одговара на питања Времена, Нина, Данаса....

Председник је истакао да за њега не постоји боља прилика, него да у тренутку када неко изађе са неистинама које сваки дан понављају, добије простор да директно покаже колико немаку озбиљну аргументацију.

"Никада нисам бежао, никада нисам склањао теме под тепих, нисам се скривао, и зато сам увек побеђивао. Било би претерано да кажем да сам растурао политичке противнике, али растављајући на саставне делове њихове лажи, показивао сам да сам спреман, да сам био спреман, и да ћу увек бити спреман. И победићу их увек", рекао је Вучић.

О претњама смрћу: "Свака част, јуначино"

Вучић је коментарисао је данас претње убиством које му је упутио Локални фронт из Краљева, али и злураде коментаре дела опозиције на рачун његовог здравственог стања, речима да се не плаши и да то "разуме", јер никако другачије не могу да га победе.

"Што се тиче ових претњи са пет метака у леђа - јунаци! Познати су јунаци увек пуцали у леђа. Нарочито неком ненаоружаном и посебно неком у леђа, то је једно јуначко дело а онда ће посебно јуначки да се напију после тога. Замислите људе у Краљеву, српске витезове, часне јунаке, Краљево је увек било јуанчко, које гледа неког ако каже - хајде да га убијемо са пет метака у леђа", казао је Вучић новинарима.

Он је иронично додао:

"Честитам ти јуначино, свака ти част јунаку, добродошао, дођи, можес и с леђа и с преда, ја нисам наоружан."

Што се тиче непримерених коментара дела опозиције, он каже да их разуме, јер другачије не могу да га победе.

"А как ће да ме победе? Тако што устану у 11, већ у 13 иду на састанак за комбинације, како их они називају, и то им је крај дана. Чиме? Морате да победите неког радом, ангажманом, марљивошћу. Не иде", поручује Вучић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести