Вучић О ПОПЛАВАМА у Србији: Решавајте то, СВИ МИНИСТРИ НА ТЕРЕН, да народ види да сте с њима!

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић је поводом актуелних поплава након обилних падавина у Србији истакао да од Владе Србије захтева одговорнији приступ о решавању овог горућег проблема.
d
Фото: Танјуг/Тара Радовановић

„2014. смо имали у 70 општина поплаве, 63 општине сам тада обишао. И то није 10 минута сам био и отишао. Разговарајте са народом, немаш шта Благојевићу да радиш у Београду. То је мој захтев, не моја молба. Министарство финансија да издвоји новац, да се санирају штете, да народ види да сте са њима. Ја ћу изаћи у пар општина, али то је ваш посао, ја морам да се бавим питањем Косова и Метохије. Молим грађане да се посветимо раду, да гурамо земљу напред, јер ви знате да ми у овој економској борби имамо тег на леђима, а то је ситуација на КиМ. И опет не само да се тркамо, већ да и оне који тај тег немају успешно побеђујемо. Мислим да су све ово што сам рекао разумне и рационалне ствари, а сад господо са запада изволите. Србија је некада била шака зоби, али више нисмо шака зоби д анас свака врана позоба како је замислила. Ови стручњаци што ме зивкају сваки дан - решите проблеме са вашим чедом Аљбином Куртијем па ме позовите“, поручио је Вучић.

Он је на конференцији за медије додао да је његова молба, уколико је могуће, да се изађе са већим наплатама за људе који су претрпели штету и да је то пре свега молба за Министарство финансија, да се издвоји новац да се штете санирају, да народ види да су са њима.

"Мени није проблем, ја ћу да обиђем неколико општина, али то морате ви да радите, то је ваш посао, бићу заузет са КиМ наредних дана. Сутра ми је Виктор Орбан (мађарски премијер) овде, прекосутра долази кубански председник (Мигел Дијаз-Канел) , у уторак он стиже и среду је овде", додао је он. 

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести