Вучић о Вашингтону: Биће то бесане ноћи, спремни за све опције

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић рекао је вечерас да су у току припреме за састанак са представницима Приштине у Вашингтону и да се не зна шта ће тачно бити агенда, али да би требало да се разговара о економији.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić Foto: Tanjug/video
Фото: Председник Србије Александар Вучић Фото: Танјуг/видео
Он је за РТС рекао да ће Београд бити спреман за све опције и да ће се одлуке доносити на мудар начин.
Вучић је навео да су у току припреме за састанак и да не претерује када каже да је Београд десет пута спремнији него Приштина, и да то могу да потврде међународни представници.
"Радимо сваки дан, припремамо се по цео дан", указао је председник и додао да се не зна шта ће тачно бити агенда, али да би требало да се при;а о економији.
Ипак, како каже, могуће присуство Доналда Трампа говори да су могуће можда и још неке идеје.
"Могу да кажем људима у Србији да немам сумње да ће то за делегацију коју водим и све нас бити бесане, не лаке ноћи, али да знамо свој задатак и колика је светиња коју чувамо", истакао је Вучић одговарајући на питање да ли очекује да ће ноћ између 3. и 4. септембра бити кључна и да му на сто ставити коначни споразум.
Вучић је рекао да је Кер Линдзи озбиљан човек, интилигентан и образован и није неко ко се руководи мржном према Србији и да на рационалан начин сагледава ствари.
Напоменуо је и да у Србији има много људи који би с лакоћом решили проблеме и који би опсовали председника Америке, али је додао да он то не може да уради, јер би тиме угрозио интересе Србије.
Навео је да му не пада на памет да уради тако нешто посебно што је Трамп наклоњенији нашој земљи него неки ранији председници.
"Чекам да видим шта су њихови предлози", рекао је Вучић и истакао да је Србија спремна за све опције и додао да зна свако село и сваки споразум, за разлику од друге стране, која, каже, не зна ни које је све споразуме потписала.
"Али ја их никад не потцењујем", наводи Вучић.
Поручио је и да је Србија најважнија, имајући у виду све изазове, као и да људим не треба да брину јер он има искуства, да се састајао са највишим светским лидерима.
"И то ми даје за право да могу да кажем да ћемо одлуке доносити на мудар начин", рекао је Вучић уз напомену да се неће одбијати ништа тек да би се одбило, као и да се неће прихватати оно што је лоше и поразно за земљу.
"Чекамо да видимо шта су предлози", казао је Вучић.
Поводом поређења са споразумом Израела и УАЕ, Вучић је рекао да би могао да анализира како је то постигнуто, и додао је да ће се делегација Београда сасвим сигурно састати са Кушнером, О''Брајаном, Гренелом и Пенсом.
Вучић је напоменуо да нико није нудио размену територија, нити било шта слично.
Нагласио је да ће јавност бити упозната са свиме што се догађа и да ништа неће бити сакривено.
"Верујем да ћемо имат снаге и мудрости да донесемо најбоље одлуке", рекао је Вучић и додао да ће на крају о свему одлучивати народ Србије.
EUR/RSD 117.1776
Најновије вести