Вучић: Одлука о формирању Владе после Вашингтона

БЕОГРАД : Председник Србије Александар Вучић није ни данас желео да прецизирао с ким ће СНС формирати нову владу и рекао да ће одлука о томе бити донета након састанка у Вашингтону, односно после 3. или 4. септембра.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić Foto: Tanjug/video
Фото: Председник Србије Александар Вучић Фото: Танјуг/видео

Гостујући на ТВ Прва, Вучић је рекао да СНС има добре односе и са Социјалистичком партијом Србије и са СПАС-ом, као и да поштује и једне и друге.

Ојачавамо Крушик и друга предузећа наменске индустрије

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да држава хоће додатно да ојача фабрику Крушик и друга предузећа наменске индустрије и најавио да ће СДПР узети огромне количине граната и ракета из ваљевског Крушика.

"Сада се боримо за Ваљево (Крушик) и сада правимо велику ствар са СДПР, хоћемо да га ојачамо, да СДПР узме огромене колицицне граната и ракета из Крушика и мудуларних пушака из Крагујевца, да додатно уанпредимо технолошки производни процес", рекао је Вучић гостујући на Првој.

Биће значајних промена у градовима и општинама

Председник Србије Александар Вучић најавио је данас да би влада требало да буде изабрана у првој половини септембра, те да ће бити значајних промена у градовима и општинама.

"У септембру ће бити изабрана валда, нема никакве сумње и постараћемо се да то буде у првој половини септембра", рекао је Вучић гостујући на Првој.

Вучић: Придике о споменику држе они који су довели В.брата

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да критике и придике на споменик Стефану Немањи у Београду држе људи из политичке странке чији је председник довео Великог брата у Србију и на томе зарађивао.

"Драган Ђилас је довео Великог брата у Србију и зарађивао на њему. Смета им споменик Стефану Немањи, а не смета им Велики брат", рекао је Вучић на телевизији Прва.

Додик, Цвијановић и Кустурица у среду у Београду

Председник Србије Александар Вучић најавио је данас да ће у среду у посету Београду доћи члан Председништва БиХ Милорад Додик, председница РС Жељка Цвијановић и председник Владе РС Радован Вишковић, а да је на састанак позван и редитељ Емир Кустурица.

"Имаћемо озбиљне разговоре по свим питањима. То је на неки начин узвратна посета оној који смо имали у Бањалуци пре неколико недеља", рекао је Вучић за телевизију Прва.

Вучић: Изградња националног стадиона развојни пројекат

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да верује да ће следеће године почети изградња Националног стадиона финансирана државним новцем, што ће, како је рекао, бити нови развојни пројекат који ће покренути економију и развити тај део Београда.

Вучић је за телевизију Прва рекао да је изградња националног стадина насушна потреба, наводећи да су се потребе људи промениле, да се више на стадионе не иде да би се викало и навијало, већ да би људи уживали и имали потпуни доживљај.

У Вашингтону 3.и 4.септембра,надам се да је тема економија

Председник Србије Александар Вучић саопштио је данас да ће планирани разговори о Косову у Вашингтону бити одржани 3.и 4.септембра.

Вучић је за ТВ Прва казао да су разговори одложени због могућности да, уколико се постигне “нешто”, појави И председник САД Доналд Трамп.

Вакцинисаћу се првом вакцином коју одобре наши стручњаци

Председник Александар Вучић изјавио је данас да би се први вакцинисао против короне, првом вакцином која стигне, а да ће наши стручњаци рећи која је вакцина добра.

Илуструјући утицај теорија завете на размишљање људи о вакцини, Вучић је рекао да од три његова саветника - један неће “Астазенека” вакцину, европску, један неће руску, а трећи неће кинески…

Проблем је што Телеком више није овца за шишање

Проблем је настао због тога што Телеком више није овца за шишање и што више не могу да пљачакају државну и народну имовину, како су то радили раније, изјавио је данас председник Србије Александар Вучић.

Он је тако одговорио на питање новинара Прва како коментарише тврдње дела опозиције и Јунајтид гропе да Телеком не послује транспарентно.

Много смо помогли економију,имаћемо мањак новца у НСЗ,РФЗО

Пропорционално својој величини уложили смо и помогли опстанак српске економије, погођене пандемијом корона вируса, више од готово свих европских земаља истакао је данас председник Александар Вучић, додајући да је све то било могуће захваљујући паметном вођењу јавних финансија.

Он је навео да је висина јавног дуга Србије сада 57,5 одсто БДП-а због свега, али је наш јавни дуг најмање порастао од свих земаља.

Вучић: Брине ме оно што ће бити тема у САД и Бриселу

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да га брине тема разговора у Вашингтону и Бриселу, питање Косова и Метохије.

Вучић је констатовао да ће сви платити велику цену као последицу пандемије корона вируса, а на питање коју ће цену плаити Србија и брине ли га како ће изгледати јесен, одговорио:

“Највише ме брине оно што ће бити тема разговора у Вашингтону и Бриселу, по питању Косова и Метохије”, рекао је Вучић за ТВ Прва.

Вучић: Никоме се не може бранити да воли Београд

Председник Србије Александар Вучић констатовао је да је селидба људи са села у Београд чињеница, али да он никоме не може да брани да воли Београд и истакао да држава међутим улаже све што може како би људи остали на својим огњиштима, наводећи да је на југу земље уложено у десетине фабрика.

“Гледамо да наш народ остане да живи тамо где му је огњиште. Зато градимо аутопутеве да би повезали Србију, али и Србију са Европом и светом. Да ли је бољи живот у Београду него другде, јесте. Што смо себи дозволили да Београд заволимо а другима би да то бранимо?“, казао је он.

 

 

Вучић: Ситуација у Србији много боља него у региону

Ситуација са корона вирусом у Србији је много боља него у региону, рекао је председник Александар Вучић и истакао да морамо и даље да будемо опрезни, јер мора да се живи са опаком болешћу.

“Никада не можете до краја да се опустите или да кажете да можете да одахнете, али много је боља ситуација у Србији, него у региону, па и у Европи и свету”, рекао је Вучић за ТВ Прва.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести