Вучић: СББ саградио моћ на ресурсима државе и Телекома

БАТАЈНИЦА: Председник Александар Вучић изјавио је данас да га Јунајтед група оптужује за нешто чиме се он поноси, а то је да штити народну и државну имовину, а не да је разара, те указује да је СББ из састава те компаније "подигнут" на ресурсима Телекома и државе Србије.
telekom
Фото: Ilustracija
"Суштина је у томе да су сву моћ саградили на ресурсима државе Србије и Телекома и да се тачно зна од којег директора је кренуо уплив тог приватног капитала у Телеком, не на легалан начин, већ ''куповином'' људи, који су, у ствари, радили за приватну компанију на штету Телекома", рекао је Вучић.
 
Уз то, примећује, ниједном није поменуо Јунајтед групу, већ, каже, само лопове и тајкуне Ђиласа и Шолака и не зна како се та компанија препознала, да би реаговала нападима на њега и саопштењем какво је јуче издала.
 
Каже да га је Јунајтед група иначе оптужила за нешто чиме се он поноси, а то је да штити народну и државну имовину и не да да је растурају онако како су то некада радили.
 
Вучић истиче да је срећан што не уништава државна предузећа и имовину и напоменуо да је Телеком акционарско друштво које има државни удео, као и да ниједним гестом неће друге људе да онемогући да слободно раде свој посао, без обзира на то шта мисли о квалитету тог њиховог посла.
 
"Неко би могао да каже да се ту ради о класичном сукобу интереса, јер сте у диркетној борби са Телекомом, а онда долазите и водите кампању против Телекома све време, а понашате се као да сте објективни", рекао је Вучић поводом ангажовања Н1 телевизије, из састава исте компаније, у интересу СББ кабловског оператора.
EUR/RSD 117.1627
Најновије вести