Вучић обишао пољопривредно газдинство породице Косијер у близини Шида

ШИД: Председник Србије Александар Вучић данас је у оквиру обиласка Сремског округа посетио пољопривредно газдинство породице Косијер у Кукујевцима код Шида и истакао да ће у ову општину морати да се улаже више новца.
Танјуг/Страхиња Аћимовић
Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић

Са њим су у обиласку били и министарка пољопривреде Јелена Танасковић, министар унутрашње и спољне трговине Томислав Момировић, председник Покрајинске владе Игор Мировић,  в.д. директора Путева Србије Зоран Дробњак.

Вучић је у разгвору са домаћинима истакао да су друге општине Сремског округа испред Шида и како је рекао можда је и најмање улагано у ову општину.

"Даћемо велики новац за обнову школа 'Сремски фронт' и 'Бранко Радичевић', највише морамо да радимо на путној инфраструктури и то не само преко Адашеваца и Кузмина него и да радимо на  индустријској зони у Адашевцима", рекао је Вучић и навео да ће се од Ирига, који планира да посети у недељу, направити  центар винског туризма.

Навео је да у Шиду има 1.700 незапослених људи и да би било веома важно да у Шид дође још један велики инвеститор.

Рекао је такође да је са хрватским премијером Андрејом Пленковићем у Давосу разговарао о томе да се направи пруга Београд- Загреб, што би Шиду много значило, и он би процветао када би постојала возна линија за Загреб и Љубљану.

Нагласио је да је Шид стратешки важан за Србију због близине са Хрватском и да ће морати да се улаже више новца у ову општину.

Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић

Истакао је да би било важно да се направи музеј Саве Шумановића како би дело уметника из Шида било видљивије и да се направе нови туристички садржаји у овом крају.

"Веома сам срећан што се налазим у овом селу пуном вредних људи. Они не само да знају све о пољопривреди већ су и занатлије, знају да граде", истакао је он приликом обиласка породичног домаћинства и механизације којом располаже породица Косије и навео да нема много таквих.

Вучић је током дана обишао Товарник, Стару Пазову, Инђију и Руму, а планирано је да се после посете Шиду обрати грађанима у Сремској Митровици.

Сутра у Охриду биће нам теже због налога МКС за хапшење Путина

Председник Вучић изјавио је да ће због налога који је издао Међународни кривични суд у Хагу за хапшење председника Русије Владимира Путина сутра бити тежа позиција Србије у Охриду, као и да ћемо због тога морати још боље да промишљамо сваки свој потез у будућности.

Мораћемо да будемо одговорни и озбиљни, поручио је Вучић и додао да Запад жели да изврши додатни притисак на све који до сада нису били најоштрије против Русије.

"Сасвим је извесно да свет клизи у додатну ескалацију сукоба и убрзавање сукоба", рекао је Вучић у обраћану грађанима, на Тргу Ћире Милекића, у оквиру посете Сремском округу.

Вучић је рекао да се одређене ствари збивају у свету и да се надвила и над нашом земљом велика опасност, али да има ствари о којима јавно не може да говори, јер није аналитичар, већ председник земље.

Како је рекао, Запад је показао да ће ићи до краја и да се не секира превише због могуће ескалације сукоба.

Вучић је рекао да ће и једна и друга страна играти на све или ништа односно да ће ићи до краја, као и да ће последице у свету бити много теже за све.

EUR/RSD 117.1792
Најновије вести