Вучић обишао радове на градњи фабрике Еуротаy

КРАЉЕВО: Председник Србије Александар Вучић обишао је данас у Краљеву радове на изградњи фабрике текстила Еуротаy, која ће запослити укупно 2.500 људи.
1
Фото: FOTO TANJUG / DIMITRIJE GOLL / bb

Обиласку радова присуствовали су председник Управног одбора турске Таy групе Месут Топрак, министар за трговину Расим Љајић, амбасадор Турске у Србији Танжу Билгич и градоначелник Краљева Предраг Терзић.

Фабрика се гради у Адранима код Краљева, а инвестиција је вредна око 35 милиона евра. 


Вучић преводиоцу: Код мене можеш увек да дођеш, стварно мислим

Председник Србије Александар Вучић данас је, током обраћања у фабрици у Краљеву коју граде инвеститори из Турске, понудио посао Несибу Пепићу, Тутинцу, преводиоцу за турски језику, који, како је рекао, перфектно говори и српски. 

На почетку обраћања Вучић га је упитао како се зове и понудио му да се врати у Србију. 

"Ево, ја ти нудим да се вратиш да радиш код нас. Перфектно си преводио, само малу грешку си направио у компликованом преводу. Ја ти честитам. Ако будеш имао проблема у Турској са послом дођи код нас. Код мене можеш увек да дођеш", рекао је Вучић кроз осмех. 

Нагласио је да стварно то мисли, јер је Србији потребно што више људи који говоре турски. 


Еуротаy фабрика би, како је најављено, требало да буде отворена у априлу 2019. и већ је на обуци 115 радника.

У првој фази биће запослено између 400 и 700 радника, а до 2023. укупно 2.500 људи.

Фото: FOTO TANJUG / DIMITRIJE GOLL / bb

Турска текстилна компанија Таy група купила је имовину краљевачког Аутотранспорта у стечају за 260 милиона динара.

Инвестиција је почела да се реализује након договора председника Србије и председника Турске Реџепа Тајипа Ердогана.

Турски инвеститор је најавио да ће у оквиру фабрике отворити и вртић за децу својих радника.

Да је стање у земљи проклета авлија, Јеремић би се сетио своје власти

Нисам сигуран да је Вук Јеремић икада прочитао Андрићеву "Проклету авлију", да јесте, сетио би се времена сопствене власти, рекао је данас председник Србије Александар Вучић, реагујући на Јеремићеву изјаву да је тренутно стање у земљи као "проклета авлија".

Вучић је, одговарајући на питања новинара у Краљеву, рекао да је минимална зарада за време Јеремићеве власти била 150 евра, да је сада 230 евра, те да ће следеће године бити 250.

"Да ли је ''проклета авлија'' кад градите аутопут до Чачка или кад немате пут, кад га неко обећава 60 година? Да ли је ''проклета авлија'' кад затворите Музеј савремене уметности и Народни музеј или кад их отворите", упитао је Вучић. 

Каже да актуелна власт отвара фабрике на местима разорених гиганата, а као пример навео Краљево, где су претходне власти оставиле без посла 20.000 људи јер су "пљачкашким приватизацијама трпали паре у своје дзепове".

EUR/RSD 117.1207
Најновије вести