Вучић обишао Теклас: Код нас нема „јок“

ВЛАДИЧИН ХАН: Председник Србије Александар Вучић положио је данас у Владичином Хану камен темељац за нови погон турске фабрике Теклас, уз поруку да у годинама које долазе више неће важити пословица „што јужније то тужније“. 
vucic teklas
Фото: Tanjug (Rade Prelić)

Запошљаваћемо све више, долазићемо све више ми код вас, него ви код нас, рекао је Вучић у уверењу да грађани југа Србије неће имати разлога да напуштају своја места у потрази за послом и бољим животом.

Казао је да је разговарао са власницима Текласа, који су, што је реткост кад је реч о приватним компанијама, решили да исплате радницима 13. плату, због чега је, каже, веома срећан.

Он је турским, али и осталим инвеститорима, поручио да не траже друге дестинације где ће да инвестирају, јер ће у Србији увек добити најбоље услове. 

Код нас нема „јок“, рекао је Вучић и поручио страним инвеститорима да у Србији могу очекивати увек боље услове.

Обраћајући се власницима Текласа, приметио је да српски радници раде боље него у Мексику, где такође намерава да послује Теклас. 

Немојте више да правите фабрике на другим местима, овде људи најбоље раде и овде ћете најбоље да зарађујете, истакао је он. 

Турски бизнисмени, немојте да тражите друга места. Када добијете понуду у некој другој земљи, дођите код нас и добићете бољу понуду. Дођите овде и потрошите и зарадите паре код нас, нагласио је Вучић. 

Указао је и да Теклас води посебно рачуна и о радницима, додавши да је данас кренуо ровокопач који копа базен, у којем ће моћи да се купају запослени, што показује другачији однос према запосленима - онолико колико буду задовољни запослени, биће и власници. 

Казао је да, када је својевремено постављен камен темаљац за фабрику Теклас у Владичином Хану, многи нису веровали да ће никнути „оваква лепотица“ од фабрике. 

Председнику општине Горану Младеновићу је добацио да га не брину критике и да никог не убеђује у оно што неко неће да види, јер је, истакао је, важно да обични људи и народ виде развој и напредак. 

Вучић је изразио уверење да ће у Текласу бити запослено до 1.500 радника и казао да још увек постоје незапослени у овој општини, због чега је важно да се и даље доводе инвеститори.

Задовољан сам јер сам видео један број кућа које се обнављају, видео сам мало бољу инфраструктуру. Следеће године ће се завршити аутопут, па је то могућност да се доведу инвеститори, казао је он. 

Вучић је рекао да Теклас жели да се доведе и гас у Владичин Хан, о чему ће се постарати српске власти.

После много година пропадања, помажемо да долазе инвеститори и у овај крај, рекао је он. 

Поновио је да ће ускоро у Србију допутовати у посету турски председник Реџеп Тајип Ердоган са око 200 бизнисмена заинтересованих да улажу у Србију.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести