Вучић официрима: Ви сте ешалон слободе и суверенитета Србије

БЕОГРАД: Висте ешалон слободе и суверенитета Србије, поручио је данас председник Србије Александар Вучић најмлађим официрима Војске Србије, на свечаности њихове промоције.
e
Фото: FOTO TANJUG/ TANJA VALIC/ nr

"Овај дан свечано прослављамо зато што ви, официри, ступате на најчаснију дужност одбране земље свога народа", рекао је Вучић.

Он је истакао да су они најмлађи официри у дугој и славној традицији српске војске, коју су исписале величансвене победе, херојски подвизи и славне војсковође.

"Зато поносно стојите пред лицем јуначких предака, свесни за које идеале су наши преци чинили епска јунаштва и подносили највеће жртве", рекао је Вучић.

"Ви сте ешалон слободе и суверенитета наше отаџбине и синови и очеви слободе која је друго име за Србију", поручио је Вучић.

Фото: FOTO TANJUG/ TANJA VALIC/ nr

Вучић најбољима доделио официрске сабље и парадне бодеже

Председник Србије и врховни командант Александар Вучић уручио је, на свечаности промоције најмлађих официра, најуспешнијим кадетима официрске сабље и парадне бодеже.

Први у рангу Медицинског факултета ВМА је Стефан Спирић, друга је Јелена Обрадовић, а трећа потпоручник Марина Радовановић.

Први у рангу Војне академије је потпоручник Стефан Милићевић, други је Милош Басарић, трећи Стефан Рашовић.

На свечаности је прочитан и указ председника Републике о произвођењу кадета у чин потпоручника.

Затим је почео летачки програм, у којем су надлетала три авиона Миг-29, три авиона Орао, а затим и три авиона Супергалеб Г4.

Приказан је и нови хеликоптер Х-145М, а затим су у пару надлетели хеликоптери Ми-17.

Летачки програм завршен налетом хеликоптера Гама.

Затим уследио свечани строј кадета.

 

Фото: FOTO TANJUG/ TANJA VALIC/ nr
EUR/RSD 117.1474
Најновије вести