Вучић: Они нека се силе, ми ћемо да чувамо мир

ЉИГ: Председник Србије Александар Вучић поручио је данас приштинским властима да могу да наставе да се силе, а ми ћемо, истиче, гледати да чувамо мир и штитимо стабилност. 
vucic tanjug
Фото: Tanjug

Вучић је, одговарајући на питање поводом изјаве косовског председника Хашима Тачија да Војска Србије може да уђе на Косово, али да се војници неће вратити, те Рамуша Харадинаја да му је потребан север Косова, рекао да нема шта да каже ново и да зна за њихове жеље и намере. 

„Они су велики, моћни и јаки, као њихови спонзори, а ми смо мали народ и могу да нас туку, могу све и за то имају подршку западне јавности. Замислите шта би било ако би нека НВО позвала неког званичника Косова, а ми упали на скуп и изубијали га“, казао је он. 

Вучић је истакао да је све у вези боравка Марка Ðурића било легално по нашим и њиховим прописима. 

„Само нека се они силе, ми ћемо да гледамо да чувамо мир, штитимо стабилност“, нагласио је он. 

Вучић је истакао да је главни циљ приштинских власти заузимање севера и да разуме речи Харадинаја. 

„Израчунали су они, видео сам студије и за Грачаницу, у којој Албанци постају већина. Тако, на пример, у Новом Брду Албанци већ за годину дана постају већина. Њихови циљеви нису велика тајна. Њима је велики циљ заузимање севера“, подвукао је он. 

„Са Брнабић о влади када за то дође време“

Вучић је изјавио да ће о реконструкцији Владе Србије разговарати са премијерком Аном Брнабић као лидер највеће политичке странке "када за то дође време".

"Када дође време. Ми, наравно, морамо да разговарамо о политици, о односу према КиМ и о свему другом. Када дође време са Аном Брнабић ћу да разговарам као лидер тренутно највеће политичке странке, пошто се ови други баве чапрац диванима и мржњом према Србији, то ће да потраје", казао је председник Србије.

Разговараће, каже, са премијерком да види "шта она мисли о свему", а никаквих формалних разговора по том питању није било.

Како је рекао, министарка Зорана Михајловић ради свој посао као и сви други министри:

"А, појма немам о чему се прича и стварно не могу да улазим у то шта ко о коме говори или шта ко где прича...Такве ме ствари не занимају и то питајте неке друге, који имају много времена да се баве глупостима".

„У мају у Анкару, у Србији чекамо Ђипинга“

Председник Србије Александар Вучић најавио је данас да је прихватио посету да у мају посети Турску, те да у Србији чека, по други пут, да у посету председник Кине Си Ђипинг. 

„Мислим да ће то бити велика посета, да ће поћи пословни људи, да даље развијамо пословне односе", објаснио је он новинарима, али није навео када се очекује посета кинеског председника.

„Биће огромна част да једна мала земља угости два пута председника Шија. Зато треба да будемо поносни на своју земљу", подвукао је он.

Вучић је казао да је то посао представника државе, као и да говоре истину и буду уз свој народ. 

„Да не буде за све некима крив наш народ. Постоје људи који не смеју да кажу на послу шефу нешто и онда туку жену и децу кући. Тако постоје и политичари којима је увек крив наш народ, који не смеју да никоме ништа кажу. Такви људи никада од народа поверење неће да добију. Обичан народ хоће људе који ће подржати свој народ када је тешко, а не само када је лако", нагласио је он. 

 

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести