ВУЧИЋ Поносан сам на нашу Србију! Достојанствено је све поднела

Председник Републике Србије Александар Вучић обратио се претходних дана јавности и том приликом је говорио о ситуацији на КиМ и притисцима на Србију након убиства тројице Срба у селу Бањска. Председник се осврнуо и на то како се Србија носила са овом ситуацијом.
vucic youtube
Фото: Youtube Printscreen

- Достојанствено је Србија ово поднела, поносан сам на своју Србију, достојанствено баш, да ниједног тренутка нисмо унизили и нисмо умањивали значај трагедије због убијеног Албанца, напротив, али умели смо да будемо уједињени у болу, са породицама убијених Срба, као да су нас жене научиле, како да то поднесемо, што ми погрешно називамо мушки. Напротив, било је женски, храбро и јако. И хвала људима у Србији на томе - изјавио је председник тада, а затим у објави на свом Инстаграм налогу кратко поручио: "Поносан на нашу Србију".

Подсетимо,  у свом обраћању након трагичних догађаја у недељу у Бањској, Вучић је истакао да је главни кривац за све што се дешава на Косову и Метохији Аљбин Курти и да му је једина жеља да нас уведе у сукоб са НАТО-ом.

У разговору са амбасадорима земаља Квинте – САД, Велике Британије, Француске, Италије и Немачке, као и са шефом делегације Европске уније, председник је затражио да Кфор преузме бригу о свим безбедносним питањима на северу КиМ уместо Куртијеве полиције.

У Србији је након тога проглашен Дан жалости, као и у Републици Српској, а у српским срединама на КиМ била је проглашена тродневна жалост.

(Дневник/Курир)

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести