Вучић: Поносан сам што ће Србија имати своју фабрику вакцина

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић вечерас је још једном истакао да је поносан што ће Србија имати своју фабрику вакцина, након што је данас у земунском насељу Соко Салаш постављен камен темељац за изградњу фабрике за производњу вакцина кинеске компаније "Синофарм".
vucic
Фото: Tanjug/S. Aćimović
"Поносан сам што ћемо имати нашу, српску, фабрику вакцина. Што смо се дрзнули да будемо храбри, одговорни и озбиљни, да високо подижемо лествицу, да не морамо да чекамо на туђе вакцине", написао је Вучић на свом Инстаграм налогу, уз снимак на којем је приказано полагање камена темељца, као и изглед будуће фабрике.
На снимку је издвојен део говора председника Вучића са полагања камена темељца, у којем он истиче да ће Србија имати једну од најмодернијих фабрика вакцина.
"Бићемо способни да усавршавамо Синофамову вакцину заједно са нашим партнерима, али ћемо бити у стању и да пунимо некомновим садржајем, новим компонентама за неке друге вакцине у будућности. То је велика ствар, огромна предност и важна ствар за Србију", истакао је Вучић.
EUR/RSD 117.1661
Најновије вести