Вучић поново указао Хану и Мичелу на последице такси на српску робу

БЕОГРАД: Председник Републике Србије Александар Вучић и европски комесар за суседску политику и преговоре о проширењу Јоханес Хан су вечерас, у телефонском разговору, размотрили ситуацију на Западном Балкану, посебно односе Београда и Приштине, као и следеће кораке на европском путу Србије.
vucic, tanjug
Фото: Tanjug S.Radovanović arhiva

Вучић је Хану поново указао на последице које таксе на српску робу, као неодговорна једнострана мера Приштине, имају по односе и стабилност у региону. 

Он је још једном истакао спремност Србије да настави дијалог, након што Приштина одустане од неоправданих такси, које, осим српске привреде, угрожавају свакодневни живот Срба на Косову и Метохији.

Вучић је захвалио комесару Хану на разумевању и на ангажовању да се постојећи проблем реши.

Хан поздравио је спремност Србије да сачува мир и стабилност.

Мичел: Очекујем укидање таксе; Вучић: Дијалог чим се укину

БЕОГРАД: Помоћник америчког државног секретара Вес Мичел поновио је вечерас у телефонском разговору са председником Александром Вучићем, да таксе од 100 одсто на српску робу, које је увела Приштина, треба да буду укинуте, како би се створили услови за наставак дијалога, док је Вучић изразио је спремност да одмах чим тај корак буде испуњен, разговори са Приштином буду настављени.

Након што је вечерас телефоном разговарао са европским комесаром Јоханесом Ханом, председник Александар Вучић разговарао је и са Мичелом и поновио да је Србија опредељена за очување мира и стабилности у региону.

Како се наводи у саопштењу Службе за сарадњу са медијима председника Републике, саговорници су размотрили ситуацију у региону, а посебно односе Београда и Приштине и могуће начине превазилажења застоја у дијалогу насталог увођењем такси на робу из Србије. 

EUR/RSD 117.1155
Најновије вести