Вучић поручио Србима у ЦГ: Уз вас смо, главу горе!

БЕОГРАД: Председник Александар Вучић поручио је данас српском народу који живи у Црној Гори да ће Србија у увек бити уз њих и да држе главу горе, као и да ће Србија у наредним данима анализирати све одлуке црногорског парламента и да неће доносити исхитрена решења.
vucic youtube
Фото: Youtube Printscreen

"И ни на који начин нећемо вређати оне који су доносили те одлуке, а свакако против интереса Србије", поручио је Вучић у обраћању грађанима Србије и српском народу у Црној Гори путем инстаграма.

"Поручујем нашем народу који жви у Црној Гори да смо уз њих, наше је да држимо главу уздигнуто, да се боримо и градимо мир. Живела Србија и српски народ", навео је Вучић поводом резолуције коју је црногорска скупштина усвојила у четвртак увече, а којом се забрањује негиеање наводног геноцида у Сребреници.

"Грађани Србије, народе, главу горе имаћемо још резолуција и декларација у региону, поручио је Вучић.

"Све ће бити преписане британске резолуције, Савета безбедности и неке друге режолуције и сви ће да говоре како то није уперено против српског народа, а свима је јасно против кога су донете. Али, ми ћемо наставити да разговарамо са свима , радимо заједно са свима, показујемо народима у окружењу да са њима желимо да поделимо најбљижу сарадњу, а Србију њеном успону и њеном расту нико неће моћи да заустави", поручио је председник Србије.

"Поштовани грађани Србије и српски народе, прехтодних дана и недеља били смо изложени великим притисцима, очекивали смо их, очекивали смо их од свих оних који су учествовали у покушају стварања тзв. независног Косова, очекивали смо их од свих оних којима не пада лако чињеница да Србија брзо и најбрже економски напредује у својој савременој историји".

Каже да смо их очекивали и од свих оних који би управо зато желели да Србију ослабе, али да то нисмо очекивали од оних који су нам увек били најближи.

"Али, ово данас што говорим, говорим онима који све то морају да издрже, а то су наши грађани и српски народ, ма где да живи. И није наша ни срамота ни кривица и само треба да држимо главу високо уздигнуто, да радимо што више и да се боримо још снажније за своју земљу и Србију и све наше грађане", нагласио је Вучић.

Додаје да треба да одговоримо на сваку оптужбу, али тако да и даље градимо мир и чувамо стабилност.

Како је рекао, да никога не вређамо и да никоме не радимо оно што нама раде, а што се нашем народу ни мало не допада.

"Наше је да народу у ЦГ кажемо да смо увек били са њима и да ћемо увек бити са њима, да ми ближе немамо, да никада нико неће моћи да нас раздвоји, али да ћемо према онима који су доносили политичке одлуке само да би напакостили Србији и да би учинили нешто против Србије умети да се односимо баш онако како то заслужују".

Председник Србије каже да све оно што је Србија постигла по питању економског раста ништа не значи ако и наше комшије и нама најближи у региону не буду још богатији.

Вучић је поручио да је Србија зато спремна да помогнемо и народу у ЦГ и народу у свим другим земљама у нашем окружењу.

"Спремни смо да инвестирамо и улажемо у нове фабрике, да помогнемо и људима у Никшићу, Берану, Бијелом Пољу и Пљевљима, Подгорици и на приморју, и на сваком месту. И зато никада нећемо позивати људе да негде летују или не летују, али ћемо умети да направимо однос какав је потребан, однос какав заслужују властодршци који доносе одлуке никада не консултујући Србију, а те одлуке тичу се Србијем, и гледају како и на који начин да увреде нашу земљу или обешчасте наш народ".

Додаје да ћемо за њих увек имати прави, али миран одговор, који ће бити такав да ће неки помислити да је можда и кукавички, али да сигурно никада неће бити удворички и поданички..

"Јер, ми немамо газде у страним амбасадама, ми их немамо нигде. Наш једини газда и коме јесмо слуге су српски народ и грађани Србије", казао је Вучић.

Напред Србијо и бићемо много успешњи него што смо били, закључио је Вучић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести