Вучић посетио и тврђаву Рам, након Голубачке тврђаве

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић посетио је данас Рамску тврђаву у Општини Велико Градиште и позвао грађане Србије да посете ову знаменитост.
aleksandar vucic, Tanjug/Dragan Kujundžić
Фото: Танјуг/Драган Кујунџић

''''Посетите Рамску тврђаву - Србија је најлепша земља на свету'''', написао је председник на свом званичном Инстаграм профилу ''''будућностсрбијеав''''.

Тврђава Рам се налази на 30 километара североисточно од Пожаревца, у истоименом селу, на обали Дунава, између Костолца и Великог Градишта.

Ово место је насељавано још од праисторије, а по доласку Римљана било је део Дунавског лимеса, у близини античког утврђења Ледерата.

Председник Вучић је раније данас, после завршетка консултација о формирању владе, искористио остатак дана да посети обновљену Голубачку тврђаву.

Туристи који су данас обилазили ово средњовековне утврђење искористили су прилику да се фотографишу са председником, што је објављено на званичном инстаграм профилу "будућностсрбијеав".

"Највеће богатство наше Србије су ови дивни људи које сам данас срео у обиласку обновљене Голубачке тврђаве", истакао је Вучић.

Обновљена тврђава, свечано је отворена крајем марта прошле године, тако да сада посетиоци могу да обиђу куле и Палату, простор од 600 квадратних метара.

Голубачка тврђава подигнута је на самом улазу у Ђердапску клисуру, у 14. веку, а обновљена је уз помоћ ЕУ и представља један од туристичких бисера Источне Србије.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести