Вучић пред грађанима: Желимо да покажемо пут у будућност

Скуп јединства и саборности под називом „Србија наде” одржаће се данас у Београду, са почетком у 19 часова, на платоу испред Народне скупштине. 
1
Фото: Инстаграм/avucic

Српска напредна странка позвала је све људе добре воље да дођу на, како су поручили, највећи скуп у историји Србије. Окупљенима ће се обратити председник Александар Вучић, како би грађанима саопштио одлуке важне за будућност земље. „Служим само Србији. То је била и биће моја политика”, порука је председника на Инстаграму уочи данашњег обраћања. 

Како је раније истакао, говориће као председник свих грађана, а не као страначки лидер, најављујући тиме да након сутрашње скупштине СНС неће бити на челу стожерне партије владајуће коалиције. Уочи данашњег митинга, Вучић је синоћ на Андрићевом венцу примио представнике Срба са Косова и Метохије, који су кренули 17. маја и пешице стигли у Београд како би подржали председника и политику коју он заступа. Из Северне Митровице и Лепосавића понели су заставе Србије, одевени у мајице на којима пише „ За Србију, за Вучића, Срби са Косова и Метохије”, носећи транспарент са истим текстом.

Председник парламента Владимир Орлић нагласио је да ће скуп СНС испред здања парламента показати свету право лице Србије.

Вучић је у више наврата позвао „све људе који желе добро Србији, који желе да сачувамо Србију, да је одбранимо од оних који би да је уруше и да је униште по сваку цену и да покажемо на миран, достојанствен, поносан и демократски начин да њу нико не може да одузме грађанима”. Подсетио да је последњи тако велики скуп уприличен 19. априла 2019. године. 


Подршка јавних личности

Скуп наде подржале су многоборојне јавне личности, глумци, спортисти, певачи… Међу њима су виолиниста Јован Колунџија, режисер Предраг Гага Антонијевић, глумци Лазар Ристовски, Светислав Гонцић, Ива Штрљић, некадашњи фудбалски ас Никола Лазетић, бивиши одбојкашки репрезентативац Дејан Бојовић, кошаркаш Марко Кешељ, тениски тренер Богдан Обрадовић, као и водитељка Нина Радуловић  и блогер Милован Стијовић. Подршку пружају и позната имена естраде – Зорица Брунцлик, Аца Лукас, Илда Шаулић, Ана Николић, Гога Секулић, Саша Матић…


- Ово је скуп за све обичне, добре људе Србије, и за оне који хоће да подрже све оне који су изгубили своје најближе. Такође, ово није скуп протеста, ово није скуп љутње, ово не сме да буде скуп мржње, без обзира на то што према нама праве једино мржњу - рекао је Вучић. - Тај скуп мора да буде све супротно од онога што други раде, што други праве. Мислим да то дугујемо нашој деци, породицама и будућности. Морамо да покажемо пут Србије ка напред, у будућност и да уверимо Србију да ће Србија, не само да опстане, већ да ће моћи још брже да напредује – поручио је Вучић.

Председник Извршног одбора СНС Дарко Глишић процењује да ће ово „бити нешто највеће што се десило у Србији, скуп  људи који гледају у будућност”.

- То је скуп људи који хоће својом подршком, енергијом да пошаљу јасну поруку да желе напред, показивање јединства и снаге која треба да нас носи кроз све изазове који нас чекају, то је више од политике - констатовао је Глишић.

Очекује се да ће на овај велики скуп јединства пристићи грађани из целе земље, а подршка стиже и од бројне дијаспоре, па ће се тако и грађани Беча српског порекла окупити данас у престоници Аустрије како би пружили подршку држави Србији, Српској православној цркв и мерама које је српска власт предузела након немилих догађаја коју су нас задесили.

Председник СПС и шеф дипломатије Ивица Дачић истакао је да ће се на данашњем митингу јасно показати да власт не жели поделе и да је Србији потребно јединство. Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да ће доћи на митинг у Београду и да стабилност Србије зависи од снаге њеног председника Александра Вучића. 

  С. Станковић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести