Вучић: Пред Србијом судбински избори

БЕОГРАД: Председник Србије и Српске напредне странке (СНС) Александар Вучић изјавио је да су предстојећи избори судбински важни за земљу јер ће одлучити њен будући пут.
 Vučić
Фото: Танјуг/видео

Пред Србијом су судбински важни избор. На њима грађани бирају да ли ћемо наставити путем рада и напретка или ћемо земљу вратити у руке тајкунима и онима чија је једина политика насиље, рекао је Вучић у интервјвуу за данашњи "Информер".

Он је додао да ће изборе расписати 1, 4. или 6. марта, јер ће 2. и 3. бити у посети Вашингтону.

Вучић је оценио и да ће избори бити тешки за СНС јер не верује у "приче" о бојкоту и јер ће кампања бити дуга, око 50 дана, а суочиће се с великим бројем, 20, противничких листа на свим нивоима.

Бојкот је решење за оне који не могу да понуде ништа и који знају да немају подршку грађана. они морају да прикрију чињеницу да је цар го, рекао је председник Србије.

Он је упозорио и да, ако све остале листе буду имале прилику да направе већину са само једним послаником више у односу на листу СНС, "направиће техничку коалицију у року од 48 сати само да би преузелли власт".

Кажем вам, сви. Нисам ја то једном гледао. Знам шта причам. Погледајте само, једина мета напада је увек и само СНС, рекао је лидер владајуће странке.

Он је поново најавио "прочишћавање" редова СНС, односно промене на локалним и посланичким листама, међу члановима владе, председницима општина...

То неће бити 10, 20, 30 одсто, него више од 50 одсто нових људи, кандидата за кључна места, рекао је Вучић.

Он је нагласио да у власти неће бити места за оне који "не мисле о томе да се боре за народ, већ само како да се додворе одређеним круговима, политичким и медијским".

Истакао је и да у будућој влади ако победи СНС неће остати велики број министара те странке.

Задовољан сам Аном и с још неколицином људи. Биће великих промена, у то будите уверени. Можда два или три министра из СНС осатну од садашњих... Четири највише, рекао је Вучић.

У интервјуу "Информеру", председник Србије указао је и на велике успехе садашње владе - аутопутеве, Београд на води, стабилизацију јавних финансија, смањење јавног дуга на 48,8 одсто, пораст БДП-а на 50 милијарди динара, а плата на 510 евра...

Нећу да лажем народ о ситуцији на КиМ

Председник Србије изјавио је да се Србија бори за сваког човека на Косову и Метохији, али да неће да "лаже народ" о стварној ситуацији у јужној српској покрајини.

Ако мислите да има много тога око Косова што ми држимо у рукама, "ајде, људи, немојте, молим вас, нисмо деца нисмо наивни. Боримо се за сваког човека на КиМ, али нећу да лажем народ и кажем да ће све да буде наше у наредних 300 милиона година, рекао је Вучић у интервјуу за "Информер".

Он је рекао и да приче да је "велеиздајник" јер је наводно обећао Американцима предају Косова и да зато сада САД и ЕУ не подржавају бојкот опозиције предстојећих избора, слуша од 2012, и истакао да, међутим, "људи на Косову нису луди, и знају тачно ко их подржава и ко ради за њих".

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести