Вучић примио акредитиве новог амбасадора Аргентине

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић примио је акредитивна писма новоименованог амбасадора Републике Аргентине Естанислаоа Савелса и пожело му добродошлицу и успешан дипломатски мандат у Београду. 
vucic savels
Фото: Tanjug (video)

Вучић је амбасадору захвалио на принципијелном ставу Аргентине да поштује територијални интегритет и суверенитет Србије, као и на активној подршци у међународним организацијама, која се показала и приликом гласања против чланства тзв. Косова у Интерполу. 

Он је замолио Савелса да пренесе позив председнику Макрију позив да посети Србију и додао да Србија сматра Аргентину истинским пријатељем.

Председник Србије је рекао да нови амбасадор Аргентине долази у години у којој се обележава деведесетогодишњица успостављања дипломатских односа двеју земаља и да је отварањем Трга Републике Србије у Буенос Ајресу, односно Парка Републике Аргентине у Београду, потврђено да су, упркос географској удаљености, две земље и два народа блиски. 

Амбасадор Савелс је рекао да Србија може да рачуна на даљу подршку Аргентине у међународним организацијама и у складу са међународним правом.

Двојица саговорника су се сагласили да су дугогодишње пријатељство и међусобно разумевање чврста основа да Србија и Аргентина интензивирају политички дијалог и оснаже економску сарадњу, као и сваку другу сарадњу од обостраног интереса. 

Разматране су могућности за сарадњу у пољопривреди, али и у науци и истразивањима, као и другим областима.

Вучић је изразио уверење да ће амбасадор Савелс својим дипломатским умећем и ангажовањем, а уз нашу подршку и помоћ, дати свој допринос развоју свестраних веза Србије и Аргентине.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести