Вучић: ПРОСЕЧНА ПЛАТА 1.000 ЕВРА, НИКАД МАЊЕ ЉУДИ НА МИНИМАЛЦУ Не интересује ме ШТА КАЖУ СТРАНИ МЕДИЈИ

ИРИГ: Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас током обиласка радова на тунелу Иришки венац, да ће цео Фрушкогорски коридор у дужини од 47,7 километара бити завршен за две и по године.
1
Фото: Tanjug

У мају или јуну 2025. године просечна плата биће 1000 евра, инфлација спуштена на 3 посто, дефицит ће бити још снижен, а ове године завршено саобраћајница у вредности од две милијарде евра, рекао је, приликом обиласка Фрушкогорског коридора, председник Србије.

- На минилмалцу 260 000 људи, тај број се смањује, минималац скочио за 17,8 одсто, са 40 000 на 47 300 динара, повећање пензија у јануару није последње у овој години, биће још повећања и плата и пензија ако стопа раста буде 3,5 одсто - додао је, одговарајући на новинарска питања.

Не интересује ме шта кажу страни медији, стране владе и сви остали, они нека се баве собом и својим проблемима, питање власти и опозиције и каква ће да буде опозиција, каква ће бити власт, то је питање за грађане Србије. - поручио је председник.

Ускоро ће се завршити изборни процес, идемо на формирање народне скупштине, после тога следе консултације око формирања владе, 1. децембар 2026. године је циљ да се заврше пројекти вредни до 15 милијарди евра, а онда је 2027. година за изборе на свим нивоима - закључио је на крају председник Србије.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести