ВУЧИЋ: Радоичић тврди да је наоружање набављао и у Србији и Хрватској, НЕ МОГУ ДА ГА ИЗРУЧИМ ПРИШТИНИ (ВИДЕО)

„Не могу да изручим Милана Радоичића Приштини, јер не признајемо Косово. Био ми је близак савезник, али не и пријатељ”, казао је председник Србије, Александар у интервјуу за Скај њуз, пренео је портал КоССев.
vucic yt
Фото: Youtube Printscreen

Упитан о тврдњама Приштине, да је наводно Београд испланирао дешавања у Бањској, обезбедио групи Срба наоружање, те о фотографијама косовске полиције на којима се види да је већа количина оружја која је заплењено произведено у Србији, председник Србије каже да је увек лакше оптужити Београд. Поновио је да и припадници косовске полиције користе оружје произведено у Србији, али да им га Србија није продала.

„Они момци који су јурили Србе и који су из косовске полиције, носили су АК произведен овде у Крагујевцу”, казао је Вучић.

Српски председник је убеђен да је лако пронаћи оружје и то не само на црном тржишту.

„Људи ће увек подржати људе који желе да одбране, јер из нашег угла, из угла Срба, то је део Србије, према нашем Уставу, то је другачијии угао који морате да сагледате. Зато кажем, то није нешто што је дозвољено, али кажем да није то толико тешко”, рекао је Вучић.

Како је објављено, српски правосудни органи терете Радоичића да је наводно још од јануара набављао оружје, муницију и експлозивна средства из Тузле, али из БиХ су у међувремену то демантовали.

Сада председник Србије износи нове детаље позивајући се на Радоичићеву изјаву.

„Момак који је упитан у преткривичном поступку је рекао да је куповао нешто у Србији, нешто у Хрватској, нешто у БиХ, проверићимо то сада”, рекао је Вучић.

Он је одговорио на питање да ли му је Радоичић близак савезник и додао да ипак не може да каже да му је био пријатељ.

„Он је оптужен. Било је то велико, огромно кривично дело”, нагласио је Вучић.

Говорећи о групи Срба која се у Бањској сукобила са Косовском полицијом, Вучић наводи да су „ти људи углавном протерани са својих прагова”.

Упитан да ли има симпатије према овим људима, Вучић каже да их нема и да осуђује убиство полицајца, независно од тога шта ради или шта се дешава на северу Косова.

(Дневник, KoSSev.info)

EUR/RSD 117.1155
Најновије вести