Вучић с Додиком и представницима РС,тема-декларација СДА?

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић састао се данас у Београду са српским чланом Председништва БиХ Милорадом Додиком, руководством Републике Српске и представницима свих парламентарних странака, а тема разговора, како је најавио председник Вучић, је "компликовање" политичких процеса у региону.
Vučić s Dodikom i predstavnicima RS Foto: Tanjug/video
Фото: Вучић с Додиком и представницима РС Фото: Танјуг/видео

Председник Вучић изјавио је јуче тим поводом да Србија не жели проблеме, јер то само зауставља напредак."Сви ћемо да разговарамо о томе, јер желимо да очувамо мир за српски народ, да не угрозимо напредак Србије. Не треба нам заустављање напретка, већ мир", рекао је Вучић.

Свакако ће једна од тема бити Декларација СДА, која предвиђа формирање "Републике БиХ" без ентитета, па и Републике Српске.Додик је уочи састанка најавио да ће од председника Србије, која је један од потписника и гаранта Дејтонског споразума, тражити да гарантује постојање Републике Српске у складу са тим споразумом .

Састанку у Председништву Србије присуствују и председница Републике Српске Жељка Цвијановић, председник Владе Републике Српске Радован Вишковић и председник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић.

На скупу у седишту председника Србије су и премијерка Ана Брнабић, министар одбране Александсар Вулин и други министри српске владе.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести