Вучић с Грчићем и представником Синдиката Колубаре: "Зелена агенда" промарна

БЕОГРАД: Председник Александар Вучић рекао је у разговору са директором ЕПС-а Милорадом Грчићем и представником Синдиката рудара Колубаре Миодрагом Ранковићем, да је питање имплементације „зелене агенде" једно од најбитнијих у области енергетике, али и да Србија не може да се лиши природних ресурса који омогућавају енергетску независност државе.
vucic
Фото: Танјуг (видео)

Вучић је с Грчићем и Ранковићем разговарао о будућности компаније ЕПС и новим производним и развојним пројектима, саопштила је прес служба председника.

Вучић је саслушао примедбе и предлоге које је у име рудара Колубаре изнео представник Синдиката и ставове ЈП „Електропривреда Србије“, као предузећа од стратешке важности за Републику Србију.

Председник је нагласио да је питање имплементације „зелене агенде“ једно од најбитнијих у комплексној области енергетике, истакавши да је Србија озбиљно посвећена увођењу највиших стандарда у коришћењу потенцијала обновљивих извора енергије и следствено томе - очувању животне средине.

С друге стране, председник Вучић је истакао да Србија не може да се лиши и одрекне природних ресурса који омогућавају енергетску независност државе, наводи се у саопштењу. Председник је посебно нагласио да ће наставити разговоре са представницима Владе Србије и експертском јавношћу у циљу проналажења одрживог решења, како Србија не би постала велики увозник електричне енергије од 2030. године.

Ранковић је пренео захтев рудара председнику Вучићу да посети Колубару и одговори на сва њихова питања.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести