Вучић са амбасадором Италије: Подршка на европском путу

БЕОГРАД:  Председник Александар Вучић примио је данас амбасадора Италије Карла Ло Каша, који је му је пренео поздраве председника Серђа Матареле и уручио његову новогодишњу честитку са најбољим жељама за мир и напредак Србије.
Vučić sa ambasadorom Italije, Karlom Lo Kašom  Foto: Tanjug/video
Фото: Вучић са амбасадором Италије, Карлом Ло Кашом Фото: Танјуг/видео

Амбасадор Ло Кашо је рекао да се Италија снажно залаже за проширење Европске уније и подржава европски пут Србије, као и то да је предстојећа посета италијанског министра за европске послове управо израз те подршке.

Он је нагласио да је Италија једна од шеснаест чланица ЕУ потписница писма Европској комисији, у коме се истиче да су европске интеграције најбољи начин да се остваре трајна стабилност и безбедност Западног Балкана.

Вучић је захвалио на континуираној подршци Италије евроинтеграцијама Србије, саопштила је Служба за сарадњу са медијима председника Републике.

Он је у исто време изразио потребу за постојањем јасног плана за проширење ЕУ и временског оквира за чланство, јер је процес европских интеграција значајан за мир и стабилност у региону.

Председник Вучић је нагласио да ће Србија, са истим циљем - регионалне стабилности, наставити да промовише политику мира и сарадње.

С тим у вези, упознао је амбасадора Ло Каша са иницијативом за примену четири слободе, кретања људи, робе, услуга и капитала, на Западном Балкану.

Амбасадор Ло Кашо је рекао да је та иницијатива значајна за регион.

Двојица саговорника су се сагласили да су задовољни нивоом билатералних односа Србије и Италије, уз закључак да постоји простор за јачање економске сарадње.

Амбасадор Ло Кашо је рекао да је приметно све веће интересовање малих и средњих предузећа из Италије за пословање у Србији, што је одраз све боље економске ситуације у земљи.

Вучић је рекао да је уверен да ће Влада Србије ускоро да донесе одлуку о помоћи италијанској регији Венето за отклањање последица недавних катастрофалних поплава у Венецији.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести