Вучић са Пахором: Одложен састанак Брдо-Бриони Процеса

БЕОГРАД:  Председник Србије Александар Вучић разговарао је данас телефоном са председником Словеније Борутом Пахором, који га је обавестио о одлагању састанка Брдо-Бриони Процеса због епидемиолошке ситуације у региону.
vucic pahor
Фото: Tanjug (AP Photo/Darko Vojinovic)

Председник Вучић је рекао да потпуно разуме одлуку председника Пахора да одложи састанак, који је требало да буде одржан у понедељак, 29. јуна у Брду код Крања.

Он је изразио наду да ће околности ускоро дозволити могућност да се лидери Западног Балкана и председници Словеније и Хрватске састану у оквиру ББ Процеса, који Србија веома цени и у њему активно учествује, а који се показао значајним покретачем сарадње у региону.

Председник Вучић је захвалио председнику Пахору на подршци Словеније европском путу Србије, као и европској будућности Западног Балкана, а чиме значајно доприноси миру и стабилности у региону.

Двојица државника су изразила наду да ће се свет, уз међусобну солидарност, ускоро изборити са пандемијом корона вируса и вратити се на пут друштвеног и економског напретка, саопштила је Служба за сарадњу са медијима председника Србије.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести