Вучић у Бриселу са председником Европског савета

БРИСЕЛ: Председник Србије Александар Вучић састао се данас после подне у Бриселу и са председником Европског савета Шарлом Мишелом.
Фонет/Европска комисија/Вучић и Мишел
Фото: Фонет/Европска комисија/Вучић и Мишел

Тим састанком, председник Србије завршава посету Бриселу, где је имао разговоре са званичницима ЕУ, после којих је изразио уверење да ће се на крају мандата нове владе, 2024. године, завршити приступни преговори Србије и ЕУ, те да је реално да Србија постане чланица Уније до 2026.

"Нећу да причам детаље, али задовољан сам кроз које смо све детаље прошли, у разговору са Дер Лајен, уверен да са оптимизмом улазимо у нову фазу односа ЕУ и Србије", нагласио је Вучић после разговора са функционерима ЕУ и приметио да се у Бриселу за сва та питања ствара позитивна клима.

Вучић је истакао да је интерес Србије убрзање ЕУ интеграција.

Додао је и да ускоро очекује и наставак дијалога Београда и Приштине, а пре тога и Самит, на којем ће бити представници највећих европских земаља, који ће се тицати наставка дијалога, али управо и даљег убрзавања ЕУ пута Србије.

Председник је навео и да ће на састанку са Шарлом Мишелом разговарати и о 10,5 милијарди које је Унија определила за Западни Балкан.

Током дана, Вучић је у седишту Европске комисије у Бриселу разговарао са председницом ЕК Урсулом фон дер Лајен, европским комесаром за проширење Оливером Вархеијем и са специјалним представником ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирославом Лајчаком.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести