Вучић са Шарецом о сарадњи, европским интеграцијама... 

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић састао се данас са председником Владе Словеније Марјаном Шарецом са којим је разговарао о односима двеју земаља, економској сарадњи и европским интеграцијама.
av_ssarec_pok
Фото: Танјуг (Видео)

Председник Вучић захвалио је на подршци коју Словенија пружа Србији у процесу евроинтеграција, а посебно на континуираној политичкој и техничко-експертској помоћи у конкретним преговарачким поглављима. 

Он је нагласио да Србија види Словенију као веома важног партнера како билатерално, тако и у регионалном и европском контексту. 

"За Србију је Словенија веома важна као економски партнер са којим постоје стабилни економски токови, повезаност тржишта и све успешнија инвестициона сарадња", истакао је Вучић, саопштила је прес служба председника Републике.

Словеначки премијер рекао је да Словенија пружа подршку дијалогу Београда и Приштине, зато што је интерес Словеније да односи у региону буду добри.

Он је истакао да Србија може да рачуна на подршку у вези са проширењем ЕУ.

Двојица саговорника су констатовали да су билатерални односи веома интензивни, о чему сведоче међусобне посете на високом и највишем нивоу. 

Трговинска размена порасла је прошле године за 14 одсто, а Словенија је са милијарду евра један од највећих инвеститора у Србији. 

Као заговорник проширења ЕУ на Западни Балкан, Словенија подржава европске интеграције Србије.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести