Вучић са Срђаном Петровићем: Сваки Србин је поносан како сте се држали

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић поручио је данас током разговора са власником винарије Срђана Петровића из Велике Хоче, коме су полиција и царина приштинских власти запленили крајем прошле недеље готово сво произведено вино, око 42.000 литара, да нема Србина који није био поносан на то како се породица Петровића држала у тим тешким тренуцима и поручио му да не брину око направљеног губитка.
2
Фото: TANJUG/ RADE PRELIĆ

"За то немојте да бринете, што су вам направили губитак, они не знају разлику између Вранца, Прокупца, Гамеа, Грашевине и других сорти вина, па су измешали све", рекао је Вучић у разговору са Срђаном Петровићем и његовом породицом.

Током сусрета са Петровићима видео сам невероватну снагу и опредељеност да остану да живе у изузено тешким условима у Великој Хочи, захвалан сам им што чувају српско име и презиме у Метохији, рекао је председник Србије Александар Вучић.

Вучић је од Петровића добио на поклон његово метхохијско вино, које је показао пред камерама.

"Ово је метoхијско црвено вино, купажа три сорте, Вранца, Прокупца и Гама, на коме пише Велика Хоча КиМ и Република Србија, биће да је то разлог што у просули вино", рекао је Вучић и захвалио на поклону.

Вучић је рекао да његов отац има велику колекцију вина и да ће та флаша заузети специјално место у тој колекцији, у његовој породичној кући.

Нико не може да их натера ни да своје судске одлуке проведу

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић упитао је јавно данас шта је потребно да се деси па да Приштина спроведе своје одлуке везано за земљиште манастира Дечани. Вучић је, након састанка са породицом Петровић из Велике Хоче, казао да Приштину нико на то не може да натера, нити постоји то што би могло да се деси па да они сами спроведу своје судске одлуке или одлуке највиших правосудних инстанци. "Али, зато ће да добију визну либерализацију, зато ће да добију да их за два дана примају као да је Италија заинтересована за улазак у ЕУ, а не Приштина, због тога хоће и у Савет Европе да их приме, ваљда да нас подуче како то најуспешнија правна држава на свету функционише", иронично је прокоментарисао председник Србије.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести