Вучић са Танином, СБ о Косову 16. августа

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић састао се данас у Београду са шефом УНМИК-а Захиром Танином како би размотрили актуелну политичку и безбедносну ситуацију на КиМ уочи седнице Савета безбедности 16. августа.
Zahir Tanin i Aleksandar Vučić Foto: Tanjug
Фото: Tanjug

На тој седници биће представљен тромесечни извештај о раду УНМИК.Двојица саговорника су се сагласила да је присуство Мисије УН веома важно за одржавање стабилности на Косову и Метохији, како кроз доследну примену Резолуције 1244 УН, тако и кроз ангажовање да се реализују договори постигнути у оквиру Бриселског дијалога. 

Шеф УНМИК и специјални представник генералног секретара УН је указао на неопходност наставка дијалога Београда и Приштине.Председник Вучић и Танин су такође истакли и важност вођења унутрашњег дијалога о Косову и Метохији, наводи се у саопштењу Прес службе председника Републике.

Размотрени су и начини како УНМИК, у оквиру свог мандата, може да допринесе решавању конкретних питања са циљем унапређења свакодневног живота Срба, Албанаца и других на КиМ.У разговору председника Вучића и Танина констатовано је да је сарадња државних органа Србије и Мисије УН добра.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести