Вучић: Шансе за довођење великог инвеститора 50:50

ВЕЛИКА ПЛАНА: Председник Србије Александар Вучић истакао је данас да се Србија бори да доведе једну од најмоћнијих компанија и да су шансе тренутно 50:50, те да га зато додатно мучи ситуација око Косова, јер шаље лоше сигнале потенцијалним инвеститорима.Према писању медија, иначе, реч је о Фолксвагену.
Vučić u Velikoj Plani Foto:Tanjig/ Predsedništvo Srbije
Фото: Вучић у Великој Плани Фото:Танјиг/ Председништво Србије

„Шансе су на нам 50:50 да доведемо овде у околини још једног великог инвеститора. Две земље су нам биле конкуренција - Румунија и Бугарска, а остали смо сада само ми и још једна земља и зато ме још, мимо свега, мучи све ово око Косова, да не шаље лоше сигнале“, казао је Вучић у обраћању грађанима у Великој Плани, коју је посетио у оквиру кампање „Будућност Србије“.

Према његовим речима највећи проблем је неодговорно понашање Приштине, и нагласио да ће Србија да настави да чува своје, штити свој народ на Косову и Метохији.

„Ми ћемо бити уз наш народ на Косову и Метохији, а они нека раде шта им је воља. Ни од кога са стране не можемо да очекујемо помоћ и подршку. Можемо да се уздамо само у себе - у се у своје кљусе - да снажимо своју земљу, наше економске потенцијале, да јачамо државу у свим сегментима и онда ће Србија бити исувише тврд орах да би било ко бацио и поглед на Србију, а не било шта друго“; нагласио је он.

Грађанима у Великој Плани Вучић је казао да зна да живе тешко и колико незапослених има, колико је отишло у иностранство, али и да сви виде да се неке ствари померају на боље.

Пренео је да је у турској компаниј Макарон, коју је претходно посетио, молио власника да повећа плате, и додао да ће држава помоћи.Указао је да је план за Велику Плану да се озбиљније оснажи довођењем још једног инвеститора, како би се грађанима показало да имају будућност у свом месту.

„Овде у Великој Плани не раде само људи из тог места, већ и свих околних села, што говори о томе колика је глад за послом“, додао је он.Указао је да је држава највећи број јавних објеката у сарадњи са општином обновила и обнавља.

Најавио је и да ће до краја августа бити завршена реконструкција пута дужине од 13,5 километара од Велике Плане до Смедеревске Паланке.Каже да је добио молбе грађана Велике Плане и Смедеревске Паланке за изградњу директног скретања са аутопута за Смедеревску Паланку.

„Не смем стопроцентно да обећам, али дао сам налог да се анализира да ли то утиче на безбедност саобграћаја, и ако је нема - уложићемо три или четири милиона евра, колико је потребно за то скретање, јер би то омогућило довођење инвеститора у Паланку“, нагласио је он.

Поручио је грађанима да ће видети повећање плата и пензија ове године у значајној мери, али је додао да се за даљи бољитак морамо борити и радити још снажније, јер конкуренција у Европи постаје све снажнија, сви су научили како да привлаче инвеститоре, па морамо да будемо бољи од њих.

Указао је и да је још 1991. било у Великој Плани више рођених него умрлих, а данас је три пута већи број умрлих."То треба да забрине све. За кога радимо ако не за оне који долазе после нас? Морамо да имамо децу. Нећемо имати Србију ако се тај тренд настави“, упозорио је он.

Вучић је нагласио да је то важнији и већи проблем од свега другог, јер када имате наталитет имаћете и јачу економију, а инвеститори долазе тамо где постоји млада радна снага.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести