Вучић: Састанак у Бриселу очекивано тежак

БРИСЕЛ: Председник Србије Александар Вучић оценио је као тежак данашњи разговор у Бриселу са високим представником ЕУ за спољну политику и безбедност Жозепом Борељом, специјалним изаслаником ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирославом Лајчаком и премијером привремених приштинских институција Аљбином Куртијем.
Фонет/АП
Фото: Фонет/АП

"Тежак састанак. Очекивано. Нема предаје", написао је Вучић на Инстаграм налогу "budućnostsrbijeav".

У Бриселу је око 18.00 часова почео трилатерални састанак европских званичника са Вучићем и Куртијем.

Претходно су Борељ и Лајчак са њима одржали одвојене састанке.

Завршен састанак Вучића са Борељом, Лајчаком и Куртијем

БРИСЕЛ: У Бриселу је вечерас око 20.00 сати завршен заједнички састанак председника Србије Александра Вучића са европским комесаром за спољну политику Жозепом Борељом, специјалним изаслаником ЕУ за дијалог Мирославом Лајчаком и премијером привремених приштинских институција Аљбином Куртијем, јавља новинар Танјуга.

Трилатерални састанак трајао је два сата, а претходно су  европски представници одржали одвојене састанке са Вучићем и Куртијем.

Курти био спреман да прихвати ЗСО

„Имали смо тежак састанак и верујем да ће их бити још много у наредном периоду. Наредни ће бити у Северној Македонији, 18. марта, а пре тога са Лајчаком. ЕУ ће тражити примену свих договора, ја сам инсистирао на ЗСО, Аљбин Курти је био спреман да прихвати сад, да ли ће у будућности, видећемо.

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести