Вучић: Седница Савета за националну безбедност у наредних седам дана, видећемо ко ће кога да ухапси

ЊУЈОРК:  Председник Србије Александар Вучић изјавио је да ће Србија искористити сва дипломатска средства да на миран начин покуша да заштити Србе на Косову и Метохији, и најавио да ће седница Савета за националну безбедности бити одржана у наредних седам дана.
1
Фото: Tanjug

"У нашој јавности постоје једни који кажу: Прихватите све, капитулирајте, одавно је то изгубљено. Други су исти такви, само ће рећи све супротно: Улази у рат, улази у рат. Али они би да у рат улази неко други и да неко други пролива крв. Гледаћемо да искористимо сва дипломатска средства да на миран начин покушамо да заштитимо Србе", рекао је Вучић синоћ за РТС.

Додао је да је, поводом ситуације на Косову и Метохији, одржао консултације са министром одбране, министром унутрашњих послова и начелником Генералштаба Војске Србије, те да ће седница Савета за националну безбедности бити одржана у наредних седам дана.

"Свако ко мисли да се неко уплашио претње Куртија и Свечље и свих осталих - нисмо фасцинирани ни њиховом храброшћу, ни њиховом моћи, али смо довољно разумни и паметни да знамо којим путем треба да идемо. До неког момента", навео је председник Србије.

Коментаришући изјаву министра унутрашњих послова привремених приштинских институција Џељаја Свечље да ће бити ухапшен уколико покуша да уђе на Косово без одобрења Приштине, Вучић је рекао да њега више интересује реакција Запада по том питању.

"Ћутали су на то да ће Срби да пате и плате. Више ме брине то што ћуте на хапшење Срба доле. Свечља је, заједно са Куртијем, већ покушавао да унизи мог сина, али у томе није успео. Страшан је грех кад неко хоће да оде у своју светињу на литургију или да разговора са својим народом. То је прави разлог за хапшење некога и довољно говори о њиховој демократској природи и онима којих их подржавају. На крају ћемо да видимо ко ће кога да ухапси. Наш народ неправилно језички каже ко се задњи смеје, најслађе се смеје. Мени до осмеха у овом тренутку није, али видећемо ко ће задњи да се смеје", поручио је Вучић.

 

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести