Вучић: Скупштина СНС на Видовдан, од јуна потпуно ново руководство

БЕОГРАД: Српска напредна странка идућег јуна добија потпуно ново руководство, од председника до чланова Главног одбора, најавио је данас лидер странке Александар Вучић.
е
Фото: TANJUG / TANJA VALIC/ jd

Неће се, рекао је, поново кандидовати, а сугуран је да ће његов наследник умети и моћи да води странку како треба.

Вучић је, након двочасовног заседања Главног одбора, саопштио да ће странка одржати скупштину на Видовдан.

Најавио је да ће тада бити изабрани чланови свих тела странке.

„Када се заврше избори, потребно је 45 дана за спровођење процедуре именовања делагата за скупштину. Тако да ће СНС потпуно ново руководство имати од јуна", подвукао је Вучић.

Вучић је истакао да је одлука странке таква, јер су желели да у изборе уђу без жестине коју носе унутарстаначки другачији ставови, а онда ће, каже, после избора бити прилика да у доброј конкуренцији најбољи побеђује.

"Предложићу ново руководство и верујем да ћу добити подршку већине делегата СНС", рекао је Вучић.

Он је изразио уверење да ће ново руководство СНС бити у стању да се бори са надолазећим изазовима, тешким стварима које ће бити пред Србијом у том периоду.

"Реформе су спроведене, али је потребно додатно убрзање, труд и рад и верујем да нови људи могу ту енергију да донесу и да је покажу", поручио је Вучић.

Он је рекао да је веома важно за странку заказивање скупштине за Видовдан, јер то показује да постоји потреба да се да простор надолазећим људима који имају енергију, ентузијазам, који су неукаљани.

"Они, просто, желе да победе оне који су се мало уморили, који желе да праве своје кланове, да буду велики шефови, а има их таквих на локалу и на другим нивоима. Уверен сам да ћу имати времена да све сагледам и предложим најбоље људе од председника странке до чланова Главног одбора", рекао је Вучић.

Он је додао да је на седници исказано пуно јединство са српским народом на КиМ, те поновио да је неопходно очување мира и стабилности, јер је то важно и за спровођење плана Србија 2025.

Вучић: Најмање 20 младих биће на посланичкој листи СНС

Главни одбор СНС донео је данас одлуку да најмање 20 младих људи, који су обучавани на страначкој академији, буду на посланичкој листи СНС на предстојећим изборима, пренео је новинарима председник Србије и СНС Александра Вучића после седнице ГО.

"Ови људи иза мене су са наше академије које смо обучавали и припремали, то су највећим делом образован и вредни, способни и амбициозни малди људи, који ће добити шансу", поручио је Вучић, представљајући нова лица СНС.

Како је рекао, млади ће бити на свим листама СНС, локалним, покрајинским и републичким.

"Бар 20 њих ће бити на посланичкој листи СНС", казао је Вучић.

Додаје да ће велики број њих бити посланици, одборници, председници општина, као и да је жеља СНС да подмлади странку и да се појави нова енергија.

Подршка Србима и СПЦ у Црној Гори

Председник СНС Александар Вучић рекао је данас да је Главни одбор СНС данас пружио подршку српском народу и Српској православној цркви у Црној Гори.

"Не желећи да се мешамо у унутрашње ствари и не желећи да кваримо односе са Црном Гором, желимо да будемо одговорни, али смо уз српски народ", поручио је Вучић после седнице ГО СНС.

Каже да је на седници разговарано о изборима и актуелној политичкој ситуација у региону и земљи.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести