Вучић: Следи жесток удар на нарко криминал у Новом Саду

НОВИ САД: Председник Александар Вучић најавио је, на свечаној промоцији нових припадника МУП-а у Новом Саду, жесток удар против нарко криминала у том граду.
vucic
Фото: Tanjug (Dimitrije Goll)

У Новом Саду одржавамо ову свечаност управо зашто што ће један од жестоких удара догађати управо у овом граду, где ћемо показати грађанима да можемо да их заштитимо од оних који би да угрожавају будућност наше деце, рекао је Вучић у свом говору.

Истакао је да ће држава настојати да они који су први када је реч о безбедности никада више не буду последњи по ономе што држава даје.

Изашли смо из дечијих болести да јачање полиције значи тобож јачање репресије. То не значи то, већ значи снажење грађана Србије, безбеднијег и сигурнијег грађанина, подвукао је Вучић.

Обећао је веће плате, као и безбеднији живот припадника полиције и њихових подорица, јер они дају држави што је најтеже дати.

Рекао је да Србија набавља најмодернију опрему да би могли да се обрачунамо са потенцијалним терористима, криминалцима свих боја, да се онемогући да зарађују велики новац продајући дрогу.

Данас показујемо да полиција искључиво брине о грађанима и немамо право да штедимо у будућности на полицији. У њу млади људи треба све више да желе да долазе, и све мање да из ње одлазе. Најбољи сте доказ да смо на правом путу, да све мере које смо предузели делују, и срећан сам када вас видим у новим патикама и опреми, а и станове које градимо доносе управо оне резултате које смо желели, казао је он.

Фото: Promocija novih pripadnika MUP-a u Novom Sadu Foto: A. Savanović

Подсетио је да је прошле године било најмање кривичних дела у последњих 18 година, додајући да тај број мора даље да се смањује и да очекује напоран и тежак рад од младих припадника полиције, да поштено обављају свој посао, а на држави је да гарантује да им егзистенција не буде угрожена.

Улагаћемо све више, али и гледати да на сваком месту покажемо поштовање, подвукао је он.

Вучић је поручио младим полицајцима да данас започињу посао који је најважнији у сваком друштву, па и нашем, који значи да ће радити и увек бити прво за друге, па тек онда за себе.

Ваш посао је најтежи од вас сви окчекјују да будете уз грађане, помогнете када је најпотребније, а ако им се било шта лоше догори само један кривац ће постојати а то сте ви. То говори колико је ваш посао незахвалан, тежак, и није лако бити полицајац. Тешко је радити часни посао, који људи на крају крајева ипак умеју да цене. Не смете да жалите труд, понекад у најтежим ситуацијама ризикујете сопствени живот да би се грађани осећали безебдни. Цеститам на послу, пре свега на храбрости, одважности и одлучности да овај посао радите, нагласио је он.

Фото: Tanjug (Dimitrije Goll)

Председник је истакао да је бити полицајац једна од најлепших ствари на које може неко да се одлучи и изразио уверење да су њихове породице поносне, те да ће они са поносом носити њихово име и презиме чувајући углед не само своје породице већ сваког грађанина у држави у целини.

Рекао је да свако од нас, иако понекад тајно, не крије дивљење према ономе што чине полицајци, који по киши, снегу највећем сунцу морају да уређују саобраћај да све нас нервозне, који желимо да буде све по нашем а не закону, у том тренутку како нам се свиђа, морају да умире, да уведу у провођење закона и покажу сваку вртсу љубазности.

Истакао је да полицајци морају да се ставе на стуб одбране државе и отаџбине, те их је замолио да не само када су на радном месту, већ када год могу, што је молио и војнике, носе своје дивне униформе, јер, када их носе неколико десетина и стотина грађана се увек осећа сигурније.

Гледаћемо да имате више униформи да можете увек да се поносите њима. Није само што је лепа, већ је то униформа државе, свих грађана наше земље којима ви верно служите, нагласио је Вучић пожелевши им добар, успешан рад, дуг живот, да много тога напорно и добро, вредно и марљиво ураде за Србију, а да ће држава бити уз њих и показати поштовање и захвалност за велика дела.

Стефановић: Будите уз народ, штитите земљу, бринућемо о вама

НОВИ САД: Потпредседник владе и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић поручио је данас да ће држава наставити да брине о припадницима МУП а да је њихов задатак да буду у служби грађана и да покажу да је Србија јача од криминалаца.

Стефановић је у Новом Саду на промоцији три нове класе припадника МУП рекао да ће од сутра на улицама Србије бити 711 нових полицајаца и ватрогасаца чиме ће се осигурати већа безбедност за грађане Србије, те истакао да је посебно поносан што је 125 жена одабрало да носи униформу своје земље.

Министар је рекао да су будући полицајци и ватрогасци одабрали позив који никад није лак, који носи велике изазове, јер да ће морати да ризикују свој живот да би заштитили друге, али и да нема веће радости од спасеног људског живота.

Ваш је задатак да будете у служби грађана, да оправдате поверење, будете добар пријатељ и комшија и пружите руку спаса. Важно је и да немиле догађаје спречите и да увек будете доступни свом народу, рекао је Стефановић.

Он им је саветовао да од сутра почну да уче од својих искуснијих колега и да дају свој допринос да МУП постиже све боље резултате и да стопа криминала буде још нижа.

Морате бити одлучни и храбри, показати да ће свако ко прекрши законе одговарати и да ће Србија бити јача од криминалаца који не смеју да се осећају спокојно у нашој држави, истакао је Стефановић.

Министар је навео да су припадници МУП који ће од сутра бити на задацима само један корак у запошљавању и подсетио да је у последњих пет година примљено 3.000 нових полицајаца и ватрогасаца и да се на томе неће стати.

Он је навео да ће од октобра на улицама Срибје бити полазници још две класе центра за основну полицијску обуку са скоро 700 полицајаца, те да је завршен конкурс за још 400 нових полазника који ће се следеће године придружити колегама и још 200 ватрогасаца спасилаца.

Министар је навео да су у последње време значајно унапређени услови рада набавком нове опреме и возила, али и кроз значајно повећање плата.

Фото: Tanjug (Dimitrije Goll)


Нови полицајци: Служићемо отаџбини и бићемо понос грађана

На свечаној промоцији нових припадника МУП-а проглашени су најбољи полазници 17. и 18. класе полазника Центра за основну полицијску обуку, 4. класе полазника основне обуке припадника ватрогасно - спасилацких јединица и дипломираних студената Криминалистицко полицијског универзитета.

Решења о награђивању уручио им је министар унутрашњих послова Небојша Стефановић.

Најбољи полазници 17. класе Центра за основну полицијску обуку су Душан Филиповић, као први у рангу, с просеком 4,96, Никола Јоксић, као други у рангу и Стефан Костадиновић, као трећи у рангу.

Најбољи у 18. класи Центра су Илија Војиновић као први у рангу са просеком 5,00, Сандра Попов као друга у рангу и Марко Глишић, као трећи у рангу.

Сви најбољи полазници 4. класе Ватрогасно-спасилачке јединице имају просек 5,00 и то су Петар Дабић као први у рангу, Ана Илић као друга у рангу и Слободан Стојковић као трећи у рангу.

Најбољи дипломци Криминалистицко полицијског универзитета су Саша Шуњеварић, са просеком 8,70 као прив у рангу, Марко Марковић као други и Александра Костић, као трећа у рангу.

У име награђених, обратио се Душан Филиповић, који је, у име свих који данас постају део МУП-а, поручио да они неће устукнути пред тешким изазовима полицијског посла.

Не тако давно, смело смо кренули из својих домова, на пут другачији од оног којим смо до тада корачали, свесни да је тај пут препун изазова. Они нам тек предстоје, али на то смо спремни, рекао је Душан.

Како је истакао, плава унофрма их обавезује на много начина, али је важно да грађани Србије знају да могу да верују полицији.

Уложићемо сву нашу снагу, дух, вољу, самопоуздање, личну одговорност да достигнемо високе стандарде полицијске професије, у жељи да наствимо светлу традицију наших предака. Служићемо часно отаџбини и бићемо понос МУП-а и грађана Србије, рекао је Филиповић.


Купили смо нове униформе, заштитну опрему, МУП је реконструисао и модернизовао 40 борбених оклопних возила, а припадници Жандармерије и САЈ-а имају нова оклопна возила Лазар и Милош, рекао је Стефановић.

Он је додао да је договорена куповина нових седам хеликоптера, од којих ће четири ербасова стићи до краја године.

Зараде су значајно повећане последњих година и захваљујући одговорној политици можемо очекивати и нова повећања, истакао је Стефановић и додао да је почела и изградња јефтиних станова за припаднике полиције и војске.

То је, истакао је, јасан показатељ бриге Србије о положају припадника Министарства унутрашњих послова, што они и заслужују својим посвећеним радом, храброшћу одговорношћу.

Додао је да држава брине и о породицама запослених у МУП, подсетивши да је ове године примљено у радни однос 130 чланова породице припадника МУП који су тешко повређени или погинули на радном месту, те да ће до краја године бити запослено још 140 чланова породица оних који су пали бранећи земљу.

Будите увек уз свој народ и штитите земљу. Поносан сам на вас и очекујем много, закључио је Стефановић.

Свечаности присуствују председник Србије Александар Вучић, министар одбране Александар Вулин, као и председник Покрајинске владе Игор Мировић, председник Скупштине Војводине Иштван Пастор, као и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.

На Тргу слободе се промовишу 17. и 18. класа полазника Центра за основну полицијску обуку, 4. класа полазника основне обуке припадника ватрогасно - спасилацких јединица и дипломираних студената Криминалистичко полицијског универзитета.

Фото: Promocija novih pripadnika MUP-a u Novom Sadu Foto: A. Savanović

Нови Сад: Почела промоција нових припадника МУП-а

НОВИ САД: У Новом Саду почела је промоција три нове класе припадника МУП-а.

Свечаности присуствују председник Србије Александар Вучић, министар унутрашњих послова Небојша Стефановић и министар одбране Александар Вулин, као и председник Покрајиснке владе Игор Мировић, председник Скупштине Војводине Иштван Пастор, као и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.

На Тргу слободе данас се промовишу 17. и 18. класа полазника Центра за основну полицијску обуку, 4. класа полазника основне обуке припадника ватрогасно - спасилацких јединица и дипломираних студената Криминалистичко полицијског универзитета.

Свечаност је почела интонирањем химне Србије, након чега се обраћа министар полиције Небојша Стефановић.

Након проглашења најбољих, обратиће се председник Вучић, а затим ће уследити свечани дефиле.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести