Вучић: Спремни на компромис, али нећемо дозволити нове "олује"

КРАЉЕВО Србија је спремна на дијалог и компромис, а опредељена за мир, али није спремна и никада неће прихватити некакве нове „Олује", нови егзодус и злочине над Србима, поручио је данас председник Србије Александар Вучић на крају вежбе војске и полиције „Заједнички удар 2018“ у Краљеву.  
d
Фото: Tanjug

Вучић је, у обраћању припадницима МУП, ВС, али и грађанима Краљева, који су, под кишом, одгледали вежбу, указао да данас војска и полицја нису показали само своје вештине и обученост, техничку опремљеност:

"Показали су пре свега да су у сваком тренутку спремни да бране независност, самосталност и слободу Србије, независност да сама одлучује о себи. Од тога нема већег, ни пречег задатка", истакао је српски председник.

Он је подсетио да смо много уложили у ту слободу, велику цену платили у људским животим и зато је нама Србима, истакао је, та слобода толико света.
"Потребни су нам управо оваква војска, полиција, опремљене и обучене као брана свакоме ко би пробао да нам угрози слободу, рекао је он. 
Вучић је рекао да су они начин да сачувамо животе људи, да не доводимо грађане у ситуацију да морају да ратују. 

Србија данас никога не угрожава, али никоме неће дозволити ни да буде угрожена. Не претимо никоме. Спремни смо увек на комприомисе, дијалог и мир, али нисмо спремни и никада нећемо прихватити некакве нове Олује, нити за нови егзодус, злочин над Србима", подвукао је он. 
Казао је да је ова вежба показала нашу реакцију у случају напада на нашу земљу и народ.

Показана је спремност да нашу безбедност одбранимо и зауставимо свакога ко мисли да проблеме данас треба да решава насиљем. Наставићемо да улажемо у војску и полицију, закључио је Вучић.

Фото: Tanjug
Фото: Tanjug
Фото: Tanjug
Фото: Tanjug

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести