Вучић: Србија под снажним притисцима Запада по питању КиМ

БЕОГРАД: Србија је изложена снажним притисцима са запада по питању Косова и Метохије, али не и по питању набавке оружја са запада, изјавио је данас председник Србије Александар Вучић.
Aleksandar Vučić Foto: Tanjug
Фото: Tanjug

Одговарајући на питања новинара,Вучић каже да је његов посао да се не жали ни на шта, него да води суверену, независну и слободну земљу. Можда, додаје, једног дана када, нада се, остари - напише неку књигу на тему - "кроз шта смо све пролазили". 

"Али, сада нису били притисци тако снажни, као што су притисци снажни по питању КиМ и неких других ствари", наводи Вучић одговарајући на питање да ли је било притисака да Србија купује оружје са запада.

Не треба ми заштита од новинара, имамо аргументе

Председник Србије Александар Вучић председник Србије поновио је данас да неће да учествује у јавним догађајима, у којима не могу да учествују сви новинари и поставе свако питање које желе. 

"То је био разлог зашто нисам дошао на прославу БИА, јер нећу да ме било ко штити од вас, из Инсајдера, из америчке ТВ Н1, од било кога другог, било ко да ме штити, зато што мислим да имамо довољно аргумената да победимо и нераднике и лопове у политици, зато што мислим да увек имамо снажније аргументе, што наша дела и речи могу да буду много убедљивији од спречавања некога да другачије мисли или изнесе другачији аргумент" поручио је председник Србије.

Председник Србије је то рекао одговарајући на питања новинара на Батајници а у вези са тим што неки новинари нису могли да присуствују свецаности БИА, а на коју из протеста због тога ни он није отишао. 

Вучић је рекао да може и да постави контра - питање: 

"Како то да мало кога занима чињеница да неки од оних о којима нико не жели ништа лоше да каже неће да пусте новинаре који другачије мисле од њих у своје просторије, него дођу двојица горила па их избацују напоље". 

Како је рекао, пошто постоје и теорије да су све договорили он и директор БИА Братислав Гашић, не може ни да објасни колико је био љут због ускраћивања присуства новинарима, јер је и дан раније замолио да буде све у реду и да не буде било каквих проблема. 

Објаснио је да су из БИА имали своје објашњење да неки нису имали акредитације, да је "једна довела другарицу са улице, па не може тако. . . ". 

"Нисам то уопште желео да слушам", додао је Вучић и назначио да је рекао да се пусте и ти новинари, али су већ били отишли, те је то био разлог зашто није дошао на свечаност. 

Он је одговарајући и на питање у вези са саопштњем ПС које води Александар Вулин у коме је новинар назван наркоманом рекао да искрено не зна тачно о чему се ради. Рекао је да је толико тога урађено, све оно што није урађено у последњих 15 - 20 година. 

Додао је и да при свему томе, због свакојаких злурадих коментара мора да каже "да, за разлику од њих који увек морају да почињу све своје кампање тиме да ће да заврше у затвору, јер увек негде имају у подсвести и знају шта су крали и пљачкали и отимали, па се сопствене сенке плаше", да имовина његова и породице није увећана, већ умањена у претходних пет година. 

"Не интересује ме никакво богатство - интересује ме напредак Србије и борићу се за ову земљу - за слободу и вашу да постављате питања, али и за моје право да одговорим" рекао је председник Србије, пошто је више пута прекинут.

Оне који побеђују у сновима остављамо за касније

Председник Србије Александар Вучић нашалио се данас поводом истраживања Нове српске политичке мисли, према којем би Јанковић, Јеремић и Ђилас заједнички освојили 27,7 одсто гласова, а СНС 33,8 одсто, рекавши да се чуди што је његова странка уопште прешла цензус. 

Он је, после приказа „Слобода 2017", одговарајући на питања новинара, приметио да су они „свакако већ победили". „Ја сам мислио да ћемо, ако истраживање долази од Ðиласовог човека, ми имати свега три одсто. Али, прешли смо цензус", рекао је Вучић. 

Вучић је подсетио, ипак, да су на данашњи дан неки људи стварно победили:„Поразили су нацистичког окупатора и они заслузују поштовање. Ове који воле у сновима да побеђују, остављамо за нека друга времена", поручио је он. 

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести