Вучић : Србија спремна да измири своје обавезе

САРАЈЕВО : Председник Србије Александар Вучић изјавио је да Србија има дуг и обавезу насталу после потапања земљишта због изградње хидроелектрана Зворник и Бајина Башта, у које је само Србија улагала, те да се разговара да се те обавезе после 25 - 26 година измире.
vucic tanjug
Фото: Tanjug

"То је велика и важна вест за БиХ", рекао је Вучић у Сарајеву, одговарајући на питања новинара на прес конференцији.

Упитан о наводном дугу од 1,5 миљарду евра, Вучић је рекао да дуг није толико висок.

"О каквим проценам говорите, где сте нашли 1,5 милијарду евра? Покретана су питања, али у другом неком смислу, хидроелектрана Зворник и Бајина Башта и мислим да можемо да се договоримо око тога без проблема. Плашим се да вас је неко погрешно информисао, много је то пара и за БиХ и за Србију", рекао је Вучић.

Он је поновио да је Србија уложила новац у те две хидроелектране.

"Спремни смо да разговарамо, јер Бошњаци имају земљиште на обали која припада Србији и спремни су да им дамо посебна права како и на који начин да користе ту земљу", рекао је председник Србије.

"Мислим да смо близу, темељно и детаљно смо разговарали. Ми имамо дуг и обавезу после потапања због изградње хидроелектрана у које је само Србија улагала новац и разговарамо да обавеже после 25-26 година измиримо", закључио је Вучић.

EUR/RSD 117.1192
Најновије вести