Вучић: Србија убијања никоме неће да опрости

БЕОГРАД: Србија убијања никоме неће да опрости, поручио је данас председник Александар Вучић и истакао да ће, када се установи ко су људи из МУП-а и врха државе који су радили са мафијом, они бити ухапшени.
2
Фото: TANJUG/ JADRANKA ILIĆ

"Оног секунда када будемо установлили ко су лица за која постоји основ сумње да су починили кривична дела, она ће бити ухапшена", рекао је Вучић на питање ко су људи из врха МУП-а и државе који су радили за мафију, а који се не спомињу.

Како је рекао, за сада постоје претпоставке, оперативне информације, подаци, а постоји, каже, више информација чак и за различита убиства.

"Дошло се и до неких транскрипата до којих није било лако доћи, јер су склањани из разговора лица која су, у складу са законом, била прислушкивана, а која су убијена. Па ћемо да видимо да ли се ту можда крије мотив за убиства", рекао је Вучић.

Председник је поручио да Србија убијања никоме неће да опрости.

Поновио је и да је поносан на чињеницу да ове године нема мафијашких убистава.

Према његовим речима, драматично се смањује број извршених кривичних дела, јер напредује полиција, техника, форензика, те је данас тешко извршити кривично дело, а да се остане некажњен.

"Важно је да наставимо борбу против организованог криминала, да можемо у наредним годинама да се похвалимо резултатима који би били међу најбојлима у Европи.

Ако дочекамо крај године, са не више од три мафијашка убиства у целој земљи, то би био фасцинантан успех. Зато сам задовољан што седам месеци немамо ниједно такво убиство, чак ни покушај", рекао је Вучић.

Додао је да верује да ће се заједничким, координисаним радом и трудом МУП-а и БИА успети да се одрже мир, безбедност и да се гарантује сигурност свима.

Беливук није члан СНС, а и да јесте - ухапшен је

Вучић је изјавио да Вељко Беливук није члан Српске напредне странке, али и да јесте, каже, то само говори у позитивном светлу о СНС, јер је Беливук ухапшен.

"То није тачно, али и да јесте, не разумем... па ми хапсимо министре, посланике, председнике оштина из СНС. Нисам схватио смисао тога, то би ваљда говорило у добром светлу о СНС, а не у лошем", рекао је Вучић на питање да ли је Беливук члан СНС, као што је он, наводно, рекао у исказу пред тужилаштво.

Вучић је приметио и да ДС, како је рекао, никада није смела да каже колико је новца узео Драган Ðилас.

"Тадић је свима то говорио, али не јавно, све док није пао са власти. Али, нису процесуирали никога", рекао је Вучић

Он је додао да у овом тренутку, реално, СНС има између 400.000 и 500.000 чланова који обнављају чланарину, питајући да ли стварно неко мисли да нико од њих неће да почини неко кривично дело, и како странка може да одговара за свакога од тих људи.

Управо је, каже, суштина владавине права у томе да су сви једнаки пред законом, те да и они, као и сви други, морају да одговарају уколико почине неко кривично дело.

"Беливук није члан странке, али не разумем шта би то променило осим у позитивном смислу, имајући у виду реакцију државе", поновио је Вучић.

Он је додао и да СНС није елитистичка странка, никоме не брани да буде њен члан, те да он не припада кругу који ће рећи некоме да је "певач, па је глуп", а он је "паметнији иако му је занимање никакво".

Такви су, каже, разни аналитичари и политичари, који би да "доле памет", а од школе "имају велики одмор", али се у томе, додаје, види разлика.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести