Вучић: Стаје се са набавком новог оружја, додатне реформе ВС

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић рекао је да је данас донета одлука да се крене у додатне системске реформе српске војске, али да то не значи нову куповину оружја како се то често интерпретира у нашој земљи, већ ће се чак стати са набавком новог оружја.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić Foto Tanjug/Z.Mirković
Фото: Председник Србије Александар Вучић Foto Tanjug/Z.Mirković

Одговарајући на питања новинара на конференцији за медије са председником Белорусије Александром Лукашенком, Вучић је рекао да ће држава радити на даљем оснаживању српске војске и да по том питању наша земља може много тога да научи од Белорусије.

Како је рекао, на тему даљих реформи армије данас је разговарао са министром одбране Александром Вулином и начелником Генералштаба ВС Миланом Мојсиловићем.

"Ми ћемо ићи на додатне реформе наше војске, да је правимо још мобилнијом, још бржом у системском смислу. То не значи куповину оружја, као сто наши људи мисле, напротив, чак ћемо да станемо са куповином оружја али ћемо да развијамо на паметан начин комплетан систем одбране и да будемо много снажнији него што смо данас", рекао је Вучић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести