Вучић у музеју „фолксвагенових“ аутомобила

ВОЛФБУРГ: Председник Србије Александар Вучић обишао је у Волфсбургу музеј „фолксвагенових“ аутомобила.
vucic folksvagen
Фото: Printscreen/Instagram (buduscnostsrbijeav)

“Путовање кроз време и у будућност“, пише уз фотографије на председниковом Инстаграм профилу „Будућностсрбијеав“.
У Волфсбургу се, иначе, налази и седиште компаније „Фолксваген“.

Вучић борави у једнодневној посети немачкој покрајини Доња Саксонија.

Он је прво посетио Хановер, где је разговарао с председником Владе те савезне немачке државе, Штефаном Вајлом.

Доња Саксонија је друга највећа покрајина Савезне Републике Немачке с осам милиона становника, а најважнија привредна грана је аутоиндустрија.

 

С председником Владе покрајине Доња Саксонија

Раније данас, председник Србије представио је председнику Владе немачке покрајине Доња Саксонија Штефану Вајлу инвестиционе потенцијале Србије, док је његов саговорник, на састанку у Хановеру, поручио да је имиџ Србије у Немачкој вема добар и да је наша земља фактор стабилности на Балкану.    

Двојица званичника разговарали су о побољшању сарадње и трговинске размене, за коју су истакли да је у последње три године била добра, али да увек постоји простор за даље унапређење.

Вучић је представио економске реформе и инвестиционе потенцијале, нагласивши да је Србија у последњих неколико година радила интензивно на побољшању инвестиционе климе. 

Немачки инвеститори су веома задовољни пословном климом и условима пословања у Србији. Континентал, једна од највећих компанија које послују у Србији, долази управо из Доње Саксоније. Ове године трговинска размена са Немачком прећи ће пет милијарди евра, што Немачку чини нашим најозбиљнијим партнером", истакао је председник Вучић и позвао премијера Вајла до посети Србију.

Вајл је рекао да је имиџ Србије у Немачкој веома добар. 

Србија је фактор стабилности на Балкану. Напредак на европском путу је очигледан, истакао је премијер Вајл. 

Он је изразио очекивање да ће на привредном сајму у Хановеру, једном од најзначајнијих у СР Немачкој, учествовати већи број привредника из Србије, наводи се у саопштењу Прес службе председника Републике. 

Иначе, Вучић је немачком домаћину поклонио најбоља српска вина, док је на поклон од Вајла добио наливперо „Пеликан“, симбол ове покрајине, објављено је на Инстаграм профилу „БудућностСрбијаав“.

“Да се боље упознамо“, пише на профилу уз фотографије.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести